Ez a népszerű gyümölcs okozta a szalmonella járvány kitörését két országban

Tisztít, méregtelenít és nagyon finom - Egyél dinnyét, jó sokat! sárgadinnye
Vágólapra másolva!
Veszélyes sárgadinnyéket hívnak vissza az Egyesült Államokban és Kanadában szalmonellafertőzés miatt - jelentette be az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal múlt csütörtökön. Eddig nyolcan betegedtek meg a népszerű gyümölcs miatt.
Vágólapra másolva!

A Trufresh néven ismert Sofia Produce LLC vállalat visszahívja sárgadinnyéit, melyeket közvetlenül szállított Arizonába, Kaliforniába, Marylandbe, New Jerseybe, Tennessee-be, Illinoisba, Michiganbe, Wisconsinba, Texasba, Floridába, valamint Kanadába. A gyümölcsöt Malichita címkével ellátott kartondobozokba értékesítették október 16-23. között.

A visszahívott termékeket megvásárolt fogyasztóknak a vállalat azt tanácsolja, hogy ne fogyasszák a sárgadinnyét, illetve arra kéri őket, hogy dobják ki, vagy vigyék vissza oda, ahol vásárolták.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A szalmonella súlyos, akár halálos is lehet kisgyermekeknél, gyenge immunrendszerű vagy idős embereknél.

A tünetek közé tartozik a hasfájás, a hasmenés, a hányás, valamint a láz. A panaszok általában több nap után maguktól elmúlnak. A komolyabb és nem múló tünetek esetén orvoshoz szükséges fordulni. A B.C. Centre for Disease Control közleménye szerint eddig nyolcan betegedtek meg a sárgadinnye miatt.

Forrás: USA Today, CBC