Julia Roberts eladta elbűvölő San Francisco-i otthonát

Julia Roberts San Francisco-i lakása
Julia Roberts San Francisco-i lakása
Vágólapra másolva!
11,3 millió dollárért (4 milliárd forintért) adta el a híres filmcsillag, Julia Roberts elbűvölő San Francisco-i lakását. 
Vágólapra másolva!

Még 2020 legelején, alig egy-két hónappal azelőtt, hogy a Covid-19 világjárvány az egész világot káoszba taszította, Julia Roberts 8,3 millió dollárt (hárommilliárd forintot) fizetett ezért a San Francisco-i ingatlanért, ami régóta az egyik kedvenc helye volt. A bájos Presidio Heights negyedben található 1912-es viktoriánus ház akkoriban közel egy teljes évig nem talált vevőre, és többször is módosítani kellett az árcéduláját, mielőtt a "Micsoda nő" rátalált.

Közel négy évvel később az Oscar-díjas színésznő mégis úgy döntött, hogy megválik szeretett lakásától, ami közkedvelt tulajdonosa révén rekordidő alatt talált új vevőre. Az ingatlan október elején került a piacra, és 18 nappal később már meg is volt az új tulajdonosa. A színésznő még többet is kapott érte, mint amennyiért azt annak idején megvette, habár a listaár nem is 11,3 milió dollár, hanem félmillió dollárral több volt eredetileg. A vevő állítólag készpénzzel fizetett, de kilétét sűrű homály fedi, ugyanis egy Szilícium-völgyi címmel rendelkező vállalat neve mögé rejtőzött.

Julia Roberts San Francisco-i lakása Forrás: Youtube

A házba a bejárati kapun bejutva egy téglajárda vezet az otthon oszlopokkal díszített bejáratához; belül öt teljes szint található, összesen öt hálószobával és öt fürdőszobával egy nagyvonalú, 585 négyzetméteres élettérben.

A vendégeket egy impozáns előcsarnok fogadja, ahonnan egy fényárban úszó hatalmas kandallóval is felszerelt nappaliba vezet az út.

Tény, hogy a 111 éves házat az évek során többször is felújították, bájos jellemvonását azonban mindvégig megtartották. Az ingatlan érdekes és eredeti építészeti megoldásai közé tartozik például a bonyolult kazettás mennyezet az étkezőben, ahogy az egyik hálószoba elegáns télikertje is. A vörösbegy kék színben domináló konyhából pedig lenyűgöző kilátás nyílik a Golden Gate hídra.

Az otthon négy hálószobája a második emeleten található, míg az elsődleges lakosztály szinte az egész felső szintet elfoglalja. Két félig földalatti alsó szint is van - egy elsődleges alsó szint, ahol egy médiaszoba és egy kétkocsis tandemgarázs is van.

Mindkét alsó szint közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a hátsó kerthez, ahol olajfák, és egy fedett pezsgőfürdő is van.

Az Origo nemrég beszámolt arról is, hogy Julia Roberts melyik eldugott szigeten szeret nyaralni.

Forrás:Robb Report