Ez az eldugott sziget az amerikai hírességek kedvenc üdülőhelye

Julia Roberts
Vágólapra másolva!
Van egy alig ismert sziget Észak-Karolina államban, amely a sztárok egyik kedvenc üdülőhelyévé vált az elmúlt időszakban. Miközben a sziget már több mint 400 filmben is szerepelt, olyan hírességeknek van házuk a területen, mint Jennifer Aniston vagy Julia Roberts.
Vágólapra másolva!

A Figure Eight Island egy szuperexkluzív sziget Észak-Karolinában, amely a hírességek és a hollywoodi filmgyártás egyik nagy kedvence. A térség az 1980-as évek óta már több mint 400 filmben szerepelt. Mutatjuk térképen:

A sziget emellett a hírességek számára is kiemelten vonzó nyaralóövezet, elsősorban a zártsága miatt. Egy 526 hektár területű szigetről van szó, amely vagy hajóval, vagy egy őrzött hídon keresztül közelíthető meg.

Jennifer Anistonnak is van háza a sztárok kedvenc szigetén Forrás: Shutterstock

A területen (a mérete miatt) csak kisebb családi házak érhetők el, melyek ára 4 milliótól 12-13 millió dollárig terjed. A kínálat pedig nagyon szűkös, jelenleg például csupán hat elérhető ház van a szigeten.

2022 januárja óta pedig mindössze nyolc ingatlan cserélt gazdát a területen, ezek közül négy 10 millió dollár fölötti áron. A szigeten összesen 480 lakóház fekszik, melyek lakóterülete 420-560 négyzetméter között mozog.

Noha a szigeten élnek olyanok, akik életvitelszerűen ott tartózkodnak – tehát nem csupán nyaralót birtokolnak –, a legtöbb háztulajdonos nyári pihenésre használja a házakat. Mivel pedig a terület számos filmben szerepelt, olyan hírességek laktak időszakosan a szigeten, mint például Barbara Streisand, Nick Nolte, Kathy Bates, Richard Gere, Dustin Hoffmann vagy Alec Baldwin.

Rajtuk kívül viszont Jennifer Aniston, Julia Roberts és Ben Stiller saját házzal is rendelkezik a szigeten, de van itt nyaralója például a Morgan Stanley befektetési bank korábbi vezérigazgatójának (John Mack) is.

Forrás: Mansion Global