Ez lehet az egyik legfurcsább Black Friday-akció

black friday, vásárlás
Fekete Péntek hirdetés - ne vegyél semmit matricával bojkottálva
Vágólapra másolva!
Az önjelölt mikroállam, a Slowjamastani Köztársaság nem először húz váratlant. A Black Friday keretében hihetetlen kedvezménnyel juthatunk útlevélhez.
Vágólapra másolva!

Novemberben szinte minden a Black Fridayről szól a kiskereskedelemben. Azonban a nagy akciózás már messze nem mondjuk a kedvezőbb árú műszaki cikkekről szól, sok más terméket, sőt, egy-két igazán meghökkentő dolgot is olcsóbban lehet beszerezni.

Az Origo már korábban is írt a különc világutazó által alapított Slowjamastani Köztársaságról. A Randy Williams által a kaliforniai sivatagban létrehozott mikroállam igazi turistalátványosság, ráadásul azt az ambiciózus célt tűzték ki maguk elé, hogy ők legyenek az ENSZ 194. tagállama.

Az idei Black Friday őket is elérte. Hivatalos hírlevelük szerint a jelenlegi gazdasági nehézségek közepette szeretnék pluszbevételekhez juttatni az államháztartást, emiatt nagyszabású akciózásba kezdtek. Többek között zászlókat és gyűjtői pénzérméket is kedvezménnyel lehet megrendelni a kis köztársaság központi webhshopjából, a hivatalos fizetőeszközüket pedig egyet fizet kettőt kap akcióval lehet beszerezni 20 dollárért.

A Black Friday alkalmából most akciósan lehet hozzájutni a Slowjamastani Köztársaság útleveléhez Forrás: Youtube/ ABC10

A legmeglepőbb azonban, hogy az állampolgárságot is hatalmas kedvezménnyel lehet megszerezni a Black Friday alatt.

Bár hivatalosan ingyenesen is lehet kérvényezni a Slowjamastani Köztársaság állampolgárságát, azonban ennek elbírálása akár fél év is lehet, és a siker nem garantált. Húsz dollárért prémium-állampolgárságot is lehet igényelni, ezt 48 órán belül elbírálják. A prémium-állampolgárság hivatalosan kiállított, fizikai útlevéllel együtt pedig 49,99 dollár - írja a Világgazdaság.

A hétvégi Black Friday-akció során azonban mindössze tíz dollárt kell fizetni érte.

A kis köztársaságnak egyébként már több mint negyven magyar személy is az állampolgára.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.