Vágólapra másolva!
Régóta nem csak a műszaki vagy ruházati értékesítésben lehet megtalálni a Black Friday akciókat, jó ideje a barkácsáruházak is készülnek kedvezményekkel a jeles napra, mutatjuk, a Praktiker szerint mik lesznek a legfelkapottabb termékkategóriák.
Vágólapra másolva!

Praktikus tanácsokkal látta el a vásárlókat a Praktiker a minap arra vonatkozóan mire figyeljenek a vásárló a boltok által felkínált kedvezményes termékeknél. Ez több okból is fontos. Egyrészt nem napi használati cikkekről van szó, megromlani ugyan nem fognak, de bosszúságot okoz, ha kiderül a vásárló mégsem tudja használni a terméket. Ráadásul ezek értéke általában nagyobb, mint egy ruházati, vagy kisebb, nagyobb műszaki cikké. Tehát érdemes megtartani a blokkot (garanciális okok miatt is), másfelől az online rendelet termékeknél van úgynevezett vételi elállás, magyarán vissza lehet küldeni a termékeket, ha az mégsem megfelelő a vásárló számára. A Praktiker például 60 napon belül visszaveszi a terméket, de csak bontatlan csomagolásban. Ezt egyébként más üzletek is megteszik, főleg a Black Friday hónapban.

Horizontal Forrás: AFP/Yuri Cortez

Ugyancsak fontos, hogy a felkínált akciókat már jó előre érdemes „monitorozni", hogy a vevő tisztában legyen a kiszemelt termék általános értékével és az egyes boltokban levő árszintjével.

Így sokkal magabiztosabban tudja eldönteni egy-egy akcióról, hogy az számára valóban kedvező ajánlat-e. Ráadásul a Black Friday ma már nem csak egyetlen napra korlátozódik, hanem egész hetes, vagy havi akció sorozat, így ebben az időszakban egy-egy területen számtalan kedvező és kedvezőbb ajánlattal lehet találkozni. Ennek megfelelően a tudatosság és a vevői felkészültség (barkács termékek esetében) több ezer, vagy akár tíz ezer forintos spórolást jelenthet termékenként, vagy kosárértékenként.
Tavaly a novemberi akciós időszakban minden olyan termék kelendő volt, amely az energiahatékonyságra, vagy energiatakarékosságra fókuszált, így például szigetelő anyagok, fűtés kiegészítő rendszerek, hősugárzók. Idén a Praktiker szerint a legnagyobb árkedvezményeket a hideg- és meleg burkolatokon, az alternatív fűtés rendszereken, a kerti eszközökön, a bútorokon, a szerszámokon, gépeken és elektromos eszközökön, illetve a világító berendezéseken lehet elérni. Várhatóan ezek a termékkategóriák lesznek a legkeresettebbek az akciós időszakban.
Bár a legtöbb kereskedő nagy készlettel készül az akciós időszakra, előfordulhat, hogy valaki lemarad a vágyott termékről. Ezért érdemes időben belevágni a fekete péntekes vásárlásba, és minél előbb beszerezni a kívánt terméket – ezért érdemes tisztában lenni a keresett termék árával. Ebben az időszakban, a nagy érdeklődés miatt előfordulhat, hogy a kiszemelt termékből már csak korlátozottan lesz elérhető a kívánt szín vagy mennyiség.

„A cikket támogatta a Black November szervezője, a Media Markt."