Ingyen adott ki pénzt egy brit bankautomata

bank, bankfiók, ügyintézés, banki ügyek, illusztráció
Hand inserting ATM card into bank machine to withdraw money
Vágólapra másolva!
Egy meghibásodott bankautomata ingyen készpénzt osztogatott a szerencsés járókelőknek, és azoknak, akik egy kis extra pénzt akartak bezsebelni East Ham főutcáján. 
Vágólapra másolva!

Az X közösségi oldalon közzétett felvételeken a NatWest bank egyik automatája látható.

A felvételen hallható magyarázat szerint ez az ATM a kértnél kétszer több készpénzt adott ki magából a London Newham kerületéhez tartozó East Ham főutcáján.

A felvételeken látszik, hogy egész tömeg gyűlt össze az autómata előtt, akik feltehetően a hibát kihasználva szerettek volna pénzt szerezni. Sokan hamarosan már gúnyt is űztek a sorban állókból, mondván "az East Ham-i lakosok saját számlájukról lopják a pénzt", utalva ezzel arra, hogy a bank majd jócskán meg fogja kérni a hiba árát.

"Ki fogja megmondani nekik, honnan jön a pénz?" - tette fel a kérdést egy másik hozzászóló. Erre érkezett a frappáns válasz, miszerint az ATM előtt lökdösődők majd akkor fognak csak igazán zokogni, ha meglátják a folyószámla egyenlegüket, és rájönnek, hogy a pénzük dupláját vették el, tehát mégsem ingyen kapták a pénzt.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A NatWest egyelőre nem fűzött semmiféle mégjegyzést az esethez, azt sem lehet tehát tudni, hogy ki fog majd jócskán fizetni az ATM hibájáért.

Az Origo egy másik hasonló esetről is beszámolt, amikor szintén ingyenpénz reményében fosztogattak bankautomatákat az írek.

Forrás:Daily Star