Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ingyenpénz reményében bankautomatákat fosztogattak az írek

bankautomata bankfiók bankjegy EGYÉB TÁRGY HASZNÁLATI TÁRGY kéz pénz TÁRGY TESTRÉSZ
Budapest, 2014. március 25. Bankjegyeket vesz ki egy pénzkiadó automatából (ATM) egy ügyfél a Sberbank központi bankfiókjában Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt nem létező fedezetet tudtak elutalni és készpénzben felvenni.
Vágólapra másolva!

Óriási üzemzavar volt kedd este és szerda reggel között a Bank of Ireland informatikai rendszerében, a pénzintézet ügyfelei a mobilbanki appot és a netbankot sem tudták használni. Mindeközben viszont futótűzként terjedt az információ, hogy lehetőség van a zavarosban halászni, az ügyfelek a megfelelő automatáknál az akár lenullázott bankszámláikról is képesek voltak 500 eurót elutalni a Revolutnál lévő másik számlájukra, aztán pedig a revolutos bankkártyájukkal ki tudták venni az összeget készpénzben.

Tudják jól a bankok, hogy ki és mennyi pénzt szed ki az automatáikból Forrás: MTI/Mohai Balázs

A bankautomatákat többek közt Dublinban, Limerickben, és Dundalkban is lerohanták az ingyenpénzre vágyó opportunisták, több helyen rendőröket kellett kivezényelni a rend fenntartása érdekében. Ez érdekes élményt lehetett az egyenruhások számára, hiszen az érintettek tömegesen banki csalást követtek el az orruk előtt, pénzt próbáltak lopni a banktól.

A Bank of Ireland nem egyenesítette ki a kaszáját, udvarias tájékoztatása szerint tisztában van azzal, hogy ki és mennyire élt vissza az üzemzavarral, az érintett ügyfelek kénytelenek lesznek visszafizetni az illetéktelenül elutalgatott összegeket.

A részletekről a későbbiekben kapnak majd tájékoztatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről