Ezer macska menekült meg a vágóhídtól

macska Szőkéd
Vágólapra másolva!
Az európai emberek nem esznek macskahúst, de van olyan része a világnak, ahol nem idegenkednek tőle - írta meg a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Állatvédők tippjei alapján fogták el a rendőrök október elején a kelet-kínai Csiangszu tartományban található Csangcsiangban

azt a teherautót, amelyet macskák begyűjtésére használtak.

Hat napig járőröztek az utcán, és amikor a teherautó már a vágóhídra indult, lecsaptak rá. A helyi média szerint egy illegális kereskedelmi hálózat tagjai buktak le. Azt tervezték, hogy a macskákat levágják, hogy délre vihessék,

ahol sertés-, birkanyársként, vagy kolbászként adták volna el a macskahúst.

illusztráció Forrás: Pécs HTP

Becslések szerint ez 20 500 dolláros, átszámítva csaknem 7,5 millió forintos bevételt hozott volna a konyhára - írta meg a vg.hu. Egy kiló macskahúst nagyjából négy dollárért, átszámítva 1500 forintért lehet eladni Kínában birka- és sertéshúsként.

Egy macskából 4-5 kiló húst készítenek.

Az egyik helyi aktivista arról számolt be, hogy nem a mostani volt az első, amikor egy hasonló volumenű, illegális kereskedelmet folytató céget megállítottak. Egy dél-kínai tartományban, Guangdongban is felszámoltak egy erre szakosodott bűnszervezetet. A hír nagy visszhangot váltott ki Kínában.

A helyi közösségi médiában többen az élelmiszer-biztonság miatt aggódnak, és szigorúbb ellenőrzéseket követelnek.

Nemrég az egyik főiskola iskolai étkezdéjében bukkantak gyanús alapanyagra. A helyi tisztviselők először megpróbálták egy kacsa nyakdarabjának beállítani, de a tartományi nyomozók megállapították, hogy az egy patkány feje. A megmentett macskák jól vannak, egy menhelyre kerültek.