Biliárdasztalt vett lottónyereményéből, most Angliát képviseli az Európa Bajnokságon

Young happy couple enjoying in a billiard game together. Couple - Relationship Pub Pool Hall Pool Ball Leisure Activity Women Females Men Males Two People Snooker and Pool Hobbies Dating Flirting Aiming Lens Flare Pool Cue Young Adult Adult Smiling Playin
Happy couple having fun while playing snooker in a pool hall.
Vágólapra másolva!
Egy Stoke-on-Trent-i férfi 2,4 millió fontot nyert a lottón. A nyereményből vett egy biliárdasztalt, és most Angliát képviseli a biliárd Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves Neil Jones sorsfordító utazásra indult, miután párjával, Julie Kirkhammel 2010 karácsonya előtt megnyerte a 2,4 millió fontos jackpotot. A korábban burkolóként dolgozó férfi egy percig sem gondolkodott azon, hogy mire költse ezt a hatalmas összeget. Nem volt kérdés számára, hogy biliárdasztalt vegyen.

Mivel jackpotnyereménye lehetővé tette számára, hogy legkedvesebb időtöltésére, a biliárdra koncentrálhasson, egy újabb hatalmas álma is valóra válhatott:

a jövő hónapban a Máltai Biliárdszövetség meghívására Máltára utazhat, mint az angol biliárdcsapat kapitánya.

A Stoke-on-Trent-i lakos a fentoni The Plaza klubban játszik, nemrég pedig Angliát képviselte a Home Nations versenyén. A Home Nations sorozat az Egyesült Királyság 4 nemzetének biliárdversenye. A sorozat a négy országban Northern Ireland Open, Scottish Open, Welsh Open és English Open néven került a snooker versenyek közé, minden versenyt a kííró országban rendezik meg.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns

Jones és párja eleinte megtartotta magának a győzelem hírét, mielőtt azt 2011. január elsején nyilvánosságra hozták. A barátaikkal egy biliárdteremben tartott ünneplés után Jones megvette az áhított biliárdasztalt. Kihasználta a koronavírus miatti kötelező zárlatot, és akkor is folytatta a gyakorlást, amikor a kocsmák és a biliárdtermek zárva voltak.

A 2010. december 8-i lottónyereménye előtt azt mondta, hogy nem volt elég pénze karácsonyra.

"Egy fillért sem költöttünk az újévig. Tartottam magam ahhoz a tervemhez, hogy mindenki csak 100 fontot kaphat karácsonyra. Január elsején aztán a párommal új életet kezdtünk. Én folyamatosan biliárdoztam, a kedvesem pedig a háttérből szurkolt nekem".

A férfi azt is elmondta, hogy a biliárd iránti rajongását apjának köszönheti, aki folyamatosan támogatta őt gyakorlásai alatt. Életének egyik legmeghatóbb napja volt, amikor játékostársai kapitányukká választották őt.

Forrás: Daily Star