Eladó a szálloda, ahol Michael Jackson és Paul McCartney is forgatott klipet

California hotel, 1880 Union, 5,5 millió dollár, ingatlan, ingatlanpiac
Los Alamos, California - June 11 2018: The porch-front of the Union Hotel, established 1880.
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált a majdnem 150 éves, gazdag történelmi múltú, többféle módon hasznosított, és a hírességek által is közkedvelt épület Dél-Kaliforniában. Jelenlegi értékesítői az 1ezer négyzetméteres ingatlanért 5,5 millió dollárt (2 milliárd forintot) kérnek. 
Vágólapra másolva!

Az 1880 Union nevű ingatlan a kaliforniai Los Alamosban található. A közel 150 évvel ezelőtti megnyitása óta többféle célra használták már: többek között volt már magánrezidencia, étterem és szálloda is.

Az 1880 Union Los Alamos-ban Forrás: Shutterstock/Logan Bush

Alig négy évvel Los Alamos városának megalapítása után az 1880 Uniont távíróhivatalnak és Wells Fargo postakocsi-megállónak építették. Távíróállomás, bemutatóterem és szálloda volt az utazó ügynökök számára.

Az épület 1893. február 16-án leégett, de 1915-ben újjáépítették, és a postások, vasúton közlekedők számára nyújtott szállást. Később hírességek is felfedezték maguknak ezt a különleges épületet, az 1950-es években itt lépett fel Johnny Cash.

1972-ben az akkori tulajdonos, Dick Langdon eredeti állapotába állította vissza az 1880-as Uniont. De itt forgatta Michael Jackson és Paul McCartney az 1983-ban megjelent Say Say Say Say című dalukhoz készült klipet is.

Jelenleg szállodaként, szalonként és rendezvényhelyszínként működik, 14 szobával és a régi nyugati idők hangulatával. A borkínálat mindössze három fajtára korlátozódik, ezek közül a két leghíresebb Kurt Russell Gogi bora, valamint Kate Hudson és Matt Bellamy Hudson-Bellamy rosé bora.

Az ingatlant 2016-ban ismét felújították - ami a Sotheby's szerint a luxustényezőt hozta játékba, miközben továbbra is tiszteletben tartotta a gazdag történelmet.

Forrás: Fox Business