Harry Potter iskolájában, a Roxfortban házasodott össze egy pár

Harry Potter, élménypark, Gringotts Bank
A Harry Potter-élménypark Orlandóban (a Gringotts bank épülete)
Vágólapra másolva!
Egy Harry Potter fanatikus pár 6500 kilométert utazott és 12.000 fontot (5,5 millió forintot) költött egy varázslótémájú álomesküvőre. 
Vágólapra másolva!

Elaine Gilchrist és Martin Ward a floridai Orlandóban, a Harry Potter varázsvilágában töltötték házasságuk első napját - sárkányokkal, vajsörrel és egy fotózással a Roxfort előtt. Az esküvői szertartás celebránsa egy valódi Hedwig bagoly volt, a filmsorozatból származó híres idézeteket beleszőtték a házassági fogadalmukba, és a kasszasikerek zenéje is felcsendült, amikor összeházasodtak.

A Harry Potter-élménypark Orlandóban (a Gringotts bank épülete) Forrás: Wikipedia

Az ifjú feleség elmondta:

Az örömteli eseményre 33 évvel azután került sor, hogy a szerelmespár tizenévesen először találkozott szülővárosukban, a skóciai Ayrshire-i Largsban. A fiatalokat a varázsvilág iránti rajongás hozta közelebb egymáshoz, így nem is csoda, hogy az elmúlt évtized során minden évben ellátogattak a floridai Orlandóban épült Harry Potter-élményparkba. A nyolchektáros élménypark J.K. Rowling világhírû regényfolyamát és az azokon alapuló filmeket varázsolja valósággá a rajongók számára.

Martin és Elaine a vidámparkban ünnepelte meg, hogy immár 25 éve alkotnak egy párt, sőt a férfi ott is kérte meg a lány kezét. Amikor pedig az esküvőjük megtervezésére került a sor, elvetették a hagyományos skóciai szertartás ötletét, és inkább az Államokba mentek, hogy hódoljanak a varázslatos mesék iránti szenvedélyüknek.

A menyasszony és a vőlegény kapott egy baglyot és egy varázspálcát, és vajsörrel koccintottak a hosszantartó boldogságukra. Az Universal Studios azt is elintézte, hogy bejuthassanak a Harry Potter és a Tiltott utazás forgatási díszleteibe. A páros bemehetett a sötét varázslatok kivédése tanterembe is, ami az átlagos látogatók számára nem áll nyitva.

Az esküvő éjszakáján Gilchrist és Ward a Roxforti kastély előtt, a Roxfort Expressz vonatnál, és a háromemeletes lovagbuszban is fotózkodhatott.

A menyasszony a Roxfort házai közül a Mardekárt érzi igazán közel a személyiségéhez, ezért ennek domináló színét, a zöldet belefoglalták a jeggyűrűs dobozba, zöld fülbevalót és hozzá egy Halál ereklyéi nyakláncot viselt a fehér ruhája kiegészítőiként.

A pár kéthetes nászútját pedig azzal töltötte, hogy a környék egyéb, filmhez kötődő látványosságait is bejárta.

Forrás: Sun Online