Megvan, hogy mikor érkezik a következő családi pótlék és a novemberi emelt nyugdíj

Postás, dupla nyugdíj, kézbesítés, Budapest, XIII. kerület, 2023. 02. 08.
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Ezekben a napokban érkezik novemberben a családi pótlék és a nyugdíj. Az emelt nyugdíjjal átlagosan félhavi nyugdíjjal kapnak többet a nyugdíjasok. Januárban további emelés várható, a 13. havit pedig februárban fogja küldeni a Magyar Államkincstár. 
Vágólapra másolva!

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát

2023. november 3-án (pénteken) utalják.

A banki jóváírás várható időpontja november 3. (péntek) lesz. A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.

November havi nyugdíjfizetés

A november havi nyugdíjakat 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. A nyugdíj-kiegészítést is ekkor utalják.

Ha bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már november 10-én (pénteken) hozzájuthat nyugdíjához.

A november havi nyugdíjakat november 10-én utalja a Magyar Államkincstár Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kiegészítő nyugdíjemelés

A nyugdíj-kiegészítést az idén is novemberben fizetik. 2023. novemberben visszamenőlegesen 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelés lesz.

Átlagosan közel félhavi nyugdíjjal visz többet a postás. Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal több érkezhet.

A kiegészítő nyugdíjemelést a november havi nyugdíjjal együtt 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár.

Januárban újabb, 6 százalékos emelés jön, februárban pedig a 13. havi ellátást is folyósítják. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be egy hónappal korábban - írja az Alon.hu.

Postai nyugdíjkifizetés

Amennyiben az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Így november 10-e és november 27-e között várható a november havi nyugdíj postai kifizetése.