Ezért meg fognak őrülni a számítógépes játékok rajongói

readyplayer_tech
Az 1977-ben megjelent Atari 2600 a világ egyik legikonikusabb játékkonzolja. Az Atari egyébként rengeteg helyen fordul elő a filmben.
Vágólapra másolva!
Hihetetlen, de az Atari előrendelhetővé tett egy eddig kiadatlan játékot legendás, egykor a piacot meghatározó játékkonzoljára, az Atari 2600 típusú gépre.
Vágólapra másolva!

2023-ban új játék jelenik meg az Atarira, amit még az idén 46 éves játékkonzol első éveiben fejlesztettek ki, 1982 előtt. Ezek voltak az Atari aranyévei, vagyis a most bejelentett régi-új játék még a később legendássá váló, piacvezető 2600-as típus bemutatkozását megelőző időszakban készült - ami egyébként az alapgép újragondolása, más néven való piacra dobását jelentette.

A két éven át fejlesztett Save Mary nevű játékban a játékos feladata egy Mary nevű nő megmentése, aki egy meredek kanyonban rekedt, melyben gyorsan emelkedik a vízszint. Daru és más eszközök segítségével kell Maryt kimenteni a szorult helyzetből. A játékot az Atari egyik veterán munkatársa készítette, Tod Frye, aki a PacMan 2600-as verziója mögött is áll.

Az 1977-ben megjelent Atari 2600 a világ egyik legikonikusabb játékkonzolja Forrás: Wikipedia

Érdekesség, hogy a - természetesen - hagyományos kazettás adathordozón, azaz cartridge-on megjelenő játékhoz senkinek nem kell egy padláson porosodó régi 2600-as gépet működésre bírnia. A Save Mary mellett több játékot is újra kiadnak a konzolra, ezek mindegyike futtatható a jelenlegi továbbfejlesztett, 2600+ nevű változaton.

A Save Mary már előrendelhető, 60 dolláros ára (kb. 21 ezer forint) a játékon kívül egy különleges gyűjtődobozt és egy színes kézikönyvet is magában foglal.

A kiadásnak ez a változata 500 példányban készül, így a cég ezt elsősorban a konzolmárka rajongóinak, illetve gyűjtőknek ajánlja - derül ki az Engadget cikkéből.