Új trend hódít a szállodák körében, berobbant az alvásturizmus

ágyban szép vidám relaxált fekvő nő mosoly
53057562 - young woman sleeping on the white linen in bed at home, top view
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban egyre népszerűbb lett az alvás tökéletesítése, amit az is bizonyít, hogy soha nem kerestek még rá ilyen sokan alvásjavító praktikákra, mint a közelmúltban. Az igényt pedig a szállodák is igyekeznek kielégíteni, aminek következtében szárnyal az alvásturizmus.
Vágólapra másolva!

A Google Trends által közzétett friss adatok szerint világszerte soha nem látott számban kerestek rá a felhasználók alvással kapcsolatos információkra az elmúlt hónapokban. Egyre többen próbálnak tájékozódni a legjobb, lefekvés előtti rutinokról, az optimális alvási pozíciókról, miközben

júniusban rekordot ért el a „Miért vagyok állandóan fáradt?" kérdés a keresőben.

Úgy tűnik, hogy a megfelelő alvás, illetve az alvási problémák megoldási lehetőségei most már nemcsak az egyéni, otthoni praktikák szintjén jelennek meg, hanem a szállodákban is. Új hoteltrend kezdett el ugyanis hódítani, melynek lényege, hogy a szállodák kifejezetten a vendégek alvását állítják fókuszba.

Az „alvásturizmus" pedig messze nem merül ki a kellemes ágyneműkben vagy a sötétítőfüggönyökben. Egyes szállodák mesterséges intelligenciával, mások ügyeletes hipnoterapeutával igyekeznek kiszolgálni a vendégek igényeit – derül ki a CNBC összeállításából.

A londoni Zedwell Hotel például minimalista szobákat kínál, épp azért, hogy a lehető legkevesebb zavaró tényező akadályozza a vendégek tökéletes alvását.

A szobákban tehát nincs se televízió, se telefon, de még ablak sem.

A szobák emellett hangszigeteltek és speciálisan tisztított levegővel rendelkeznek.

A kellemesebb időjárást kedvelők számára a Maldív-szigeteken található Six Senses Laamau lehet az ideális választás. Ez a szálloda egy 3-10 napos alvási wellness programot kínál. A vendégek a gyógyfürdőkezelések, meditációs és légzőgyakorlatok mellett táplálkozási tanácsokat is kapnak, miközben szakemberek monitorozzák az alvásukat.

A Six Senses programja egyébként a vállalat más üdülőhelyein is elérhető, például Svájcban, a Fidzsi-szigeteken, Indiában, Thaiföldön és Törökországban is.

Természetesen New York rossz alvói sem maradnak le a különleges szolgáltatásokról. Az amerikai metropoliszban a Park Hyatt nevű szálloda nemrég frissítette a három „alvólakosztályát" a Bryte „Balance" okoságyainak legújabb verziójával.

A matrac hangokat játszik le, és finom mozdulatokkal ringatja álomba a vendégeket.

Az ébredéshez pedig az ágy 15 perc alatt fokozatosan elmozdul, hogy a felhasználók lassan felébredjenek. A matracon belül mesterséges intelligenciával felszerelt bélés alkalmazkodik a test mozgásához, hogy valós időben csökkentse a nyomást.

Az alváskúrák tehát már megjelentek a szállodákban, és a jelenlegi trendek alapján úgy tűnik, az alvásturizmus a következő években is jövedelmező üzlet lesz.