Dwayne "The Rock" Johnson és Oprah Winfrey Instagram-posztja miatt őrjöngenek rajongóik

Oprah Winfrey, Dwayne Johnson
Oprah Winfrey és Dwayne Johnson
Vágólapra másolva!
Dwayne "The Rock" Johnson és Oprah Winfrey közösen indított egy segélyalapot az augusztusi tűzvészben megsemmisült Maui újjáépítésének támogatására. A két dúsgazdag szupersztár azonban vagyonuk mindössze kevesebb, mint egy százalékát voltak hajlandók erre a célra fordítani, miközben a máról holnapra élő amerikaiakat is adakozásra szólították fel. A segélyalap Instagramon megjelent felhívása alá pedig folyamatosan érkeznek a rajongók dühös hozzászólásai. 
Vágólapra másolva!

Dwayne "The Rock" Johnson és Oprah Winfrey saját hivatalos Instagram oldalán tette közzé, hogy 5-5 millió dollárt tettek egy segélyalapba, amellyel Maui szigetének újjáépítéséhez szeretnének hozzájárulni.

A felhívásban minden amerikai lakost arra kértek, hogy saját pénzükből áldozzanak valamennyit erre a célra.

A két híresség vagyonukhoz képest csekély adománya hatalmas vihart kavart követőik körében, akik nem értik, miért nem hajlandók többet fordítani az ügyre.

Oprah Winfrey és Dwayne Johnson Forrás: Origo

A Forbes becslése szerint Winfrey vagyona mintegy 2 milliárd dollár, Johnsoné pedig 250 millió dollár. Összehasonlításképpen: a hawaii Maui áldozatainak szánt

adományuk a becsült, összesített vagyonuk kevesebb mint 0,5 százalékát tette ki.

Dwayne "The Rock" Johnson adománya vagyonának mindössze 1.8 százaléka, Winfrey-nél ez a szám 0.2 százalék.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy 10 millió dollárral elindíthatjuk ezt a segélykampányt, kérjük, önök is adakozzanak azoknak a mauiaknak, akik elveszítették otthonaikat" - olvasható a hollywoodi sztárok által közösen megosztott Instagram-poszt képaláírásában.

Johnson és Winfrey adományokat gyűjtő posztja szerint a Maui People's Fund of Maui "közvetlenül az érintettek zsebébe" juttatná az összegyűjtött pénzt.

A rajongók azonban rettentő dühösek, mert miközben az amerikaiak jelentős része máról holnapra él, ezek a celebek csupán annyi pénzt szántak a természeti csapás miatt hontalanná vált családokra, amennyit alig pár hónap alatt megkeresnek.