Hatalmas lakást szerettek volna a város szívében, így beköltöztek egy kocsmába

kocsma, pub, Cardiff, Wales
A Westgate kocsma Cardiff-ban
Vágólapra másolva!
Egy Cardiff-ban élő házaspár nagy lakásban szeretett volna élni a belváros szívében, de csak egy bezárt kocsma volt eladó a környéken, ezért nem vacilláltak, amint lehetett, beköltöztek oda - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Suzanne és Mark Wilcox brit házaspár sokáig keresgélte álmai otthonát, mire végre rájuk mosolygott a szerencse, és pontosan azt kapták, amit kerestek: beköltözhettek a biliárdasztallal és darts-táblával felszerelt, magára hagyott The Westgate kocsmába a Cathedral Roadon.

A Westgate kocsma Cardiff-ban Forrás: Wikimedia Commons

Wilcox-ék sosem felejtik el a pillanatot, amikor meglátták az italmérést:

Egyszerűen nem jutottunk szóhoz, leesett az állunk, és csak annyit tudtunk mondani, hogy váó!" - emlékszik vissza a férj.

A másodosztályú védettséget élvező épületet a cardiffiak jól ismerik könnyen felismerhető homlokzatáról. A gyönyörű épületet Sir Percy Thomas építette 1932-ben, a tervező nevéhez egyébként más jól ismert walesi ingatlanok is köthetők, például a Béke temploma a Cathays Parkban és a Swansea-i Céhcsarnok. A kocsma nem mellesleg alig pár méterre van a városközponttól és a Principality Stadiontól.

"Felnőtt gyermekeinknek nagyon tetszett az ötlet, jól ismerték a helyet, így nagyon izgatottak lettek a vétel miatt" - folytatta a mesélést a férfi.

A házaspárt a vásárlás során sem hagyta el a szerencséje, hiszen győztesként kerültek ki egy árverési licitháborúból, és hamarosan birtokba is vehették új otthonukat. Elmondásuk szerint az első itt töltött napok meglehetősen bizarrak voltak, hiszen a kocsma pontosan úgyanolyan maradt, mint amikor az előző tulajdonosa 2016 júniusában bezárta kapuit.

"Azt hiszem, a legszürreálisabb élményem az volt, amikor az első reggel lementem kávét főzni, és a földszinti kávéfőzőt használtam, majd a társalgó bárban reggeliztem.

Ugyanakkor csodálatos volt felfedezni az összes olyan zugot, amit általában nem láthatunk egy kocsmában, a kulisszák mögötti részeket." - emlékezett vissza az asszony.

A szokatlan lakóhelyet azonban nagyon hamar sikerült otthonossá varázsolniuk, és ebben nagy segítség volt a lenyűgöző konyha, a bárberendezés és a játékszoba is.

Wilcox-ék hamarosan már városszerte ismertté és népszerűvé váltak legendás partijaiknak köszönhetően,

amelyeken több sztár is részt vett, köztük a híres rögbijátékos Jonathan "Jiffy" Davies is.

A házaspárnak van egy másik projektje is, a Business Step Up nevű coaching márka, amit szintén ebben a kocsmában működtetnek. Nemrég azonban úgy döntöttek, hogy nyugalmasabb életre vágynak, ezért a kocsma ismét eladóvá vált. A Westgate-et 800.000 font irányárral bocsátják árverésre hamarosan.