Ez lesz a Pepco-üzletek sorsa a tulajdonos csődje után

Pepco, áruház, bolt, ruházat, játék, 
  Pepco Brand To Launch On Warsaw Stock Exchange poland polish pepco discount stock exchange brand krakow cracow Pepco logo Pepco Group Pepco discount store
Pepco logo is seen on Pepco discount store in Krakow, Poland on April 27, 2021. Pepco Group, the owner of Poundland in the UK and Dealz and PEPCO in Europe, which serves over 50 million customers a month from more than 3,200 stores in 16 countries, has announced that it will apply for listing and admission of the company’s shares to trade on the Warsaw Stock Exchange. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A szerbiai Pepco hivatalos közleményt adott ki, miután a múlt héten az a döntés született, hogy csőd miatt felszámolják az üzletlánc többségi tulajdonosát, a Steinhoff International Holdingsot.
Vágólapra másolva!

A közlemény úgy fogalmaz, hogy 2023. július 23-án értesültek a Steinhoff International Holdings anyagi nehézségeiről, és

azért, hogy elejét vegyék a találgatásoknak, tájékoztatják vásárlóikat és üzleti partnereiket, hogy a Steinhoff International Holdings helyzete nem fogja befolyásolni a Pepco N.V. Group működését.

A Pepco már néhány éve önállóan működik, sikeres a tőzsdén, és erős a pénzügyi mérlege, ami független a Steinhoff International Holdingstól.

Mint írják, a Pepco 2023 júliusában további stratégiai fejlődést jelentett be, és bővítik az üzletlánc hálózatát.

Közleményt adott ki a szerbiai Pepco üzletlánc arról, hogy mi várható a tulajdonos csődje után Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Kilenc hónap alatt 19,3 százalékkal nőttek a bevételeik, elérve a 4,2 milliárd eurót – írja a Szabad Magyar Szó.

Kiemelik, hogy a Pepco húsz európai országban van jelen, a hűséges vásárlóknak, az erőteljes pénzügyi háttérnek és a pozitív mérlegnek köszönhetően pedig a továbbiakban is folytatni kívánják a sikeres működést.