Bob Dylan megválik a skóciai kastélyától

Bob Dylan napjainkban
Vágólapra másolva!
Bob Dylan úgy döntött, megválik a Skót-felföldön található kastélyától. A 82 éves zenész már évek óta nem tudott ellátogatni a birtokra, így inkább eladja.
Vágólapra másolva!

A Skót-felföld szívében, egy Nethy Bridge nevű falu közelében található Bob Dylan birtoka és a rajta álló kastély, amelyet a zenész most piacra dobott. A 82 éves énekes 3,9 millió dollárt (kb. 1,3 milliárd forint) kér az ingatlanért, és a hírek szerint azért árulja, mert a koronavírus-járvány kitörése óta nem tudott ellátogatni a birtokra.

Dylan még 2006-ban öccsével, David Zimmermannal szerezte meg az ingatlant, akkor 2,9 millió dollárnak megfelelő összegért. A ház egy 10 hektáros, dombtetőn fekvő telken található a Cairngorms Nemzeti Parkban. A birtok festői kilátást nyújt az Abernethy erdőre és a távoli hegyekre.

Az Edward-korabeli épületet egy helyi iparos, Archibald Merrilees rendelte meg, és az 1900-as évek elején készült el, C.H.B Quennell építész tervei alapján – írja a Dirt.com.

Azóta az ingatlant alaposan felújították. Jelenleg 16 hálószoba és 11 fürdőszoba található benne, összesen 1705 négyzetméter lakóterületen. Az épület egyik kiemelkedő jellegzetessége a nagy bejárati csarnok, amely egy társalgóba torkollik.

A parkosított külső területet füves pázsit és kertek díszítik, de egy nagy viktoriánus üvegház is található a telken. A főépület mellett négy különálló vendégházat is kialakítottak a birtokon.

Bob Dylan a skóciai ingatlan mellett 12 összefüggő parcellát birtokol a malibui Point Dume területén, illetve van egy farmja a szülőállamában, Minnesotában.