Amszterdamból kitiltják a hatalmas turistahajókat

óceánjáró, Wonder of the Seas, hajó,  üdülőhajó,
Spain, Balearic Islands, Majorca, Bay of Palma, Palma, Wonder of the Seas liner from the Royal Caribbean company, the largest cruise ship in the world in the port of Palma (Photo by DAMARIN Vincent / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Amszterdam vezetése arról döntött, hogy kitiltja az óceánjáró hajókat a városból. A cél, hogy ezzel próbálják meg csökkenteni a városba látogató turisták számát, enyhítve a településre nehezedő nyomást és a környezetszennyezést.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy Amszterdam próbálja enyhíteni tömegturizmusból adódó nehézségeket, a fenntarthatóságot kiemelt szempontként kezelő város számára már nem fér bele a súlyosan szennyező járművek befogadása.

BAmszterdam igyekszik csökkenteni a tömegturizmust, és az abból adódó környezetszennyezést Forrás: NurPhoto/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Ennek értelmében a hollandiai város pályaudvara melletti kikötőt is lezárják az óriáshajók elől. Ezzel is csökkentenék az Amszterdamba érkező, évi több mint húszmillió turista számát, mivel egyre nagyobb gondot okoz a látogatók környezetszennyezése.

A holland főváros az elmúlt időszakban több intézkedést is hozott a tömegturizmus visszaszorítása érdekében.

A részletekről a Világgazdaság cikkében olvashat.