Malibuban vett házat a Google társalapítója

Tíz leggazdagabb ember, Sergey Brin
MOUNTAIN VIEW, CA - NOVEMBER 04: Sergey Brin attends the 2019 Breakthrough Prize at NASA Ames Research Center on November 4, 2018 in Mountain View, California. Kelly Sullivan/Getty Images for Breakthrough Prize/AFP (Photo by Kelly Sullivan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Tavaly egy nebraskai üzletember piacra dobta a malibui hegycsúcson fekvő házát. Az ingatlan gyorsan el is kelt, ám akkor csak annyit lehetett tudni, hogy egy technológiai vezető volt a vevő. Most kiderült, hogy vásárló nem más volt, mint Sergey Brin, a Google társalapítója.
Vágólapra másolva!

A nebraskai üzletember, Steve Buchanan tavaly 34,5 millió dollárért kezdte árulni a malibui Point Dume hegycsúcson fekvő lenyűgöző házát. Az ingatlan gyorsan el is kelt, és most kiderült, hogy a vásárló Sergey Brin, a Google társalapítója volt.

Nem meglepő, hogy Brin épp egy malibui házat választott magának. A technológiai mogul ugyanis sokáig a Szilícium-völgyben élt, ám 2020 óta sok időt töltött a feleségével Dél-Kaliforniában. Brin és Nicole Shanahan 2022 elején szakítottak, ám előtte épp azon a környéken vettek közös házat, ahol a Brin által megvásárolt ingatlan is található. A közös házuk egyébként jelenleg üresen áll, valószínűleg azért, mert a válás még folyamatban van.

A Brin által megvásárolt, eredetileg 1953-ban épült ingatlanban 1997 és 2003 között Pat Benatar énekesnő élt, aki 4,5 millió dollárért adta el Bill Lawrence forgatókönyvírónak és producernek. Lawerence volt az, aki 2017-ben, 21 millió dollárért, eladta a házat Buchanannek – írja a Dirt.com.

Az üzletember tavaly jelentős profitot zsebelt be, ahogy végül 35 millió dollárért (kb. 12 milliárd forint) adta tovább az ingatlant Brinnek. Valószínűleg sokan versengtek a házért, mert a technológiai mogul a meghirdetett árnál 500 ezer dollárral többet fizetett.

A birtok egy magas szikla tetején helyezkedik el, ahonnan rendkívüli kilátás nyílik az óceánra és a partra. A külvilágtól elzárt birtok az arra járóknak szerénynek tűnhet, ám valójában igen nagy ingatlanról van szó. A 3480 négyzetméteres telken elhelyezkedő épület 573 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik és hat hálószoba, illetve ugyanennyi fürdőszoba található benne.

A felszereltségek közé tartozik egy moziszoba, egy végtelenített hatású medence a kertben, valamint egy saját falépcső, amely a szikláról a Point Dume nyugodt strandjához vezet le.