Fillérekért vette egy szemfüles gyűjtő, most milliókat hozhat családjának egy Harry Potter-kötet

idén 20 éves filmek ajánló Harry Potter és a bölcsek köve
Harry Potter szerepében Daniel Radcliffe látható
Vágólapra másolva!
Egy szenvedélyes Harry Potter rajongó mindössze 30 pennyiért (kb. 130 forintért) vásárolta meg az egyik Harry Potter könyvet egy könyvtártól, amiről hamarosan kiderült, hogy egy igazi különlegességnek számító első kiadású példány, és mintegy 5.000 fontot (kb. 2,2 millió forintot) ér. 
Vágólapra másolva!

A relikviákat gyűjtő illető sokáig otthonában egy dobozban rejtette el a varázslótanonc első kalandjáról szóló értékes kincsét, amire a családja véletlenül talált rá a halála után.

A Harry Potter és a bölcsek köve - a sorozat első kötete - némileg megkopott példányát a könyvtár már selejtezésre szánta, amikor a szemfüles rajongó fillérekért megvásárolta.

A szakértők megerősítették, hogy ez a konkrét könyv egyike volt azon 500 példánynak, amit a Bloomsbury 1997-ben kiadott, és egyben azon 300 darab egyike is, amit a brit könyvtárak megkaptak.

A szemfüles vevő minden bizonnyal felismerte a kötet értékét. A Wolverhamptoni Könyvtár pedig úgy döntött, hogy a könyv már túlságosan sérült a kölcsönzéshez, ezért fillérekért eladta neki. Az évek során pedig - ahogy a gyűjteménye gyarapodott -, az illető el is feledkezett erről a könyvről.

Harry Potter szerepében Daniel Radcliffe látható Fotó / Netflix

Tragikus módon a férfi idén mindössze 55 éves korában meghalt, a könyvet pedig a családja fedezte fel, amikor az ingóságait válogatták szét.

Az értékes regényt a Richard Winterton aukciósház július 10-én bocsájtja majd árverésre,

és már most sejteni lehet, hogy óriási licitháborút fog kirobbantani.

A relikvia korábbi tulajdonosáról csupán annyit lehet tudni, hogy Staffordshire-ben lakott, aki egész életében szenvedélyesen kutatta a könyv és műtárgy ritkaságokat.

Forrás: Mirror