Most bárki beköltözhet egy valódi Barbie-házba

Mattel Barbie
SAN RAFAEL, CA - JULY 25: Barbie dolls, made by Mattel, are displayed on a shelf at a Target store on July 25, 2018 in San Rafael, California. Toy maker Mattel announced plans to cut 2,200 non-manufacturing jobs after reporting a $240.9 million loss in its second quarter earnings. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai gazdagok által kedvelt üdülőhelyen, Martha's Vineyard szigetén található egy ikonikus rózsaszín épület, amely még a 19. században épült, és teljesen úgy néz ki, mint egy valódi Barbie-ház. Az ingatlant most bárki megvásárolhatja.
Vágólapra másolva!

Még bőven a Barbie-láz előtt, 1870-ben épült az a különleges ház, amely Martha's Vineyard szigetén, egy Oaks Bluffs nevű kis településen található.

A sajátos, úgynevezett Carpenter-gótikus stílusban tervezett épület a sziget érintetlen strandjainak közelében található, de a városka parkjai is gyorsan megközelíthetők. Oaks Bluffs emellett híres az üzleteiről és az éttermeiről, valamint arról ismert, hogy itt található a szigetet Massachusetts szárazföldjével összekötő két kompkikötő egyike – írja a Dirt.com.

Az ingatlan 65 négyzetméternyi lakóterében mindössze két hálószoba és egy fürdőszoba található. A rágógumi rózsaszínben pompázó házikó a Martha's Vineyard Camp Meeting Association része, amely a kifejezetten egyedi épületeiről ismert környék. A terület eredetileg metodista nyári táborhely volt, majd 1870 körül a szezonális lakóhelyeket állandóbb, különlegesen díszített kis házakra cserélték.

A lakhelyet teljesen berendezve kínálják, így a lakónak csupán be kell költöznie a gótikus babaházba. Az ingatlan most 850 ezer dollárért (kb. 290 millió forint) eladó.