A turisták legkedveltebb európai célországa egyben a zsebtolvajok paradicsoma

zsebtolvaj
Vágólapra másolva!
Európa zsebtolvaj fővárosának választották a legjobb turisztikai célpontot - írja az in.hu.
Vágólapra másolva!

Minden bizonnyal nem árulunk el megdöbbentő tényt, amikor azt állítjuk, hogy a turisták kedvelt célszemélyei a zsebtolvajoknak. Egy friss listán pedig

rangsorolták az európai fővárosokat aszerint, hogy hol a leggyakoribbak a "zsebesek" akciói.

A Quotezone.co.uk új zsebtolvajlási indexe megállapította, hogy melyek azok az országok, ahol a leginkább fenyegető a zsebtolvajok megjelenése:

  1. Olaszország
  2. Franciaország
  3. Hollandia
  4. Németország
  5. Görögország
  6. Spanyolország
  7. Portugália
  8. Törökország
  9. Írország
  10. Lengyelország

Azt vizsgálták meg, hogy a turisták hányszor említik a zsebtolvajokat az egyes országok legnépszerűbb látnivalóiról szóló beszámolókban.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

Habár Barcelonát gyakran tartják a zsebtolvajok melegágyának, Spanyolország nem került be a top 5-be. Olaszország azért lehetett aranyérmes, mert ebben az országban van a legtöbb híres turistahelyszín: a római Colosseumról, a Trevi-kútról és a Pantheonról szóló véleményekben a turisták mindegyike említette, hogy ellopták az értékeiket. Emellett a milánói Duomo di Milano és a firenzei Gallerie Degli Uffizi is a zsebtolvajok közkedvelt célpontja.

Sok turista nincs tisztában azzal, hogy a britek által legkedveltebb úti célok némelyikénél a legmagasabb a zsebtolvajlások száma Európában. Kutatásunk meglepő eredményeket tárt fel: Olaszországban említik a legtöbbször a zsebtolvajlást, és Spanyolország csak a hatodik helyen áll, ahol ötször kevesebbet említik a lopásokat" - nyilatkozta Greg Wilson, a Quotezone.co.uk alapítója és vezérigazgatója.