Rengeteg Ladát adnak el Oroszországban

lada granta
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy szárnyalnak a Lada eladásai Oroszországban. A márka autóeladásai belföldi viszonylatban kimagaslók, a nemzetközi értékesítés azonban nagyon visszaesett a szankciók miatt.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év második felétől kezdődően nagymértékben megugrott Oroszországban a Lada járművek értékesítése, és ősz óta szinte minden hónapban sikerül megdönteni az előző havi eladási számokat.

2022-ben a hivatalos Lada-kereskedők 188.645 autót adtak el, emellett összesen csaknem 20 ezer járművet exportáltak Oroszországból 17 különböző országba.

A Lada Granta személygépkocsiból több mint 80 százalékkal múlta felül az eladások száma az egy évvel korábbit. Az év végén azonban már a Lada Niva Legend produkálta a legnagyobb növekedést, 2022 novemberében 132,6 százalékkal többet vásároltak belőle, mint 2021 novemberében.

Nagyon keresett a Lada Granta a belföldi piacon Forrás: Lada

Az eladások egyelőre 2023-ban sem lassulnak.

Februárban a hivatalos adatok szerint 34,2 százalékkal több autót értékesített a vállalat Oroszországban, mint az év első hónapjában, és 4,7 százalékkal többet, mint 2022 februárjában.

Márciusban pedig még ennél is jobban hasított a piac, hiszen 89,9 százalékkal emelkedtek az autóeladások tavaly márciushoz képest.

További részletek ide kattintva olvashatók.