Ellopták egy bánya egyhavi aranykitermelését

aranybánya
A picture taken on February 7, 2018 shows a general view of machines working in Agbaou gold mine, near Divo. - After three years of conflict, inhabitants who lost agricultural land, signed an agreement with Agbaou gold mine, operated by Canadian company Endeavour. (Photo by ISSOUF SANOGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismeretlen tolvajok mintegy 1 millió dollár (kb. 345 millió forint) értékű aranyat loptak el egy bányászati projekt területéről Argentína déli térségében.
Vágólapra másolva!

A tolvajok a kanadai Vancouver városában bejegyzett Patagonia Gold nevű vállalathoz törtek be, a cég Cap-Oeste nevű kitermelési helyszínén, Santa Cruz tartományban, Argentínában. Az incidens április 17-én történt, helyi idő szerint a kora reggeli órákban.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Issouf Sanogo

A vállalat által kiadott közleményben az áll, hogy a rablók 500 unciányi arannyal távoztak a helyszínről. Ez a mennyiség a cég összesen egyhavi termelésének felel meg a Lomada és a Cap-Oeste kitermelési területeken.

A zsákmány körülbelül 1 millió dollárt ér.

Az aranyat ezen a napon unciánként 1995 dollárért kereskedték.

A vállalat az eset kivizsgálásának idejére felfüggesztette a kitermelést, és új, szigorúbb biztonsági intézkedések bevezetését helyezte kilátásba - számol be róla a Mining.com.