Megvették a Microsoft egykori társalapítójának otthonát

Paul Allen
HOLLYWOOD, CA - OCTOBER 26: Co-founder of Microsoft Corporation c attend the premiere of Paramount Pictures' "Interstellar" at TCL Chinese Theatre IMAX on October 26, 2014 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP (Photo by KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kiderült, ki volt a rejtélyes vevő, aki megszerezte Paul Allen, a Microsoft társalapítójának egykori kastélyát. A 2018-ban meghalt Allen házát 45 millió dollárért adták el.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban számos pletyka terjengett Kaliforniában arról, hogy ki lehet a titokzatos vevő, aki megszerezte Paul Allen egykori Beverly Hills-i otthonát. Most kiderült, hogy a vásárló nem egy technológiai guru vagy egy kriptovaluta-befektető volt, hanem Randall Van Wolfswinkel, egy dallasi ingatlanmágnás. Az üzletember egyébként híres arról, hogy az ország különböző pontjain drága birtokokat vásárol – írja a Dirt.com. Paul Allen házát most 45 millió dollárért, vagyis közel 16 milliárd forintért szerezte meg.

A 2018-ban meghalt Allen sosem házasodott meg és a nyilvánosság előtt is ritkán mutatkozott. Beverly Hillsben azonban hatalmas birtokot szerzett magának. Miután megvásárolta főépületet és a hozzá tartozó telket, idővel a környező területeket is megvette, és egy erődítményszerű komplexumot hozott létre.

A Paul Allen tulajdonában álló telek mérete végül 1,3 hektár volt, az összes épület együttes lakóterülete pedig 2264 négyzetméter. Az épületekben mindösszesen 10 hálószoba, illetve 12 és fél fürdőszoba található.

Az ingatlan Allen halála után három évvel, 2021-ben került először piacra, akkor 55 millió dollárt kértek érte. Wolfswinkelnek ebből sikerült lealkudnia 10 millió dollárt.