Bizarr rejtély övezi az évek óta lakatlan angol kúriát

A Hertfordshire-i elhagyatott kúria
A Hertfordshire-i elhagyatott kúria
Vágólapra másolva!
Hét éve, hogy egy gazdag görög család rejtélyes módon, hirtelen eltűnt anglilai kastélyából, mely addig otthonuk volt - vagyis nem csak egyszerűen távoztak, hanem egyik pillanatról a másikra köddé váltak a család tagjai. Most úgy tűnik, hogy visszatérhetett a hátborzongató és elhagyatottá vált Hertfordshire-i kúria egyik lakója, ami viszont csak még több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A kastélyt most vélhetően Athanasios Tachmintzis görög ingatlanmágnás egyik fia kezeli, miután a család különös körülmények között, és nagyon sietve menekült el a kis Hertfordshire-i faluból. Az eset azóta is lázban tartja a környék lakóit.

A Hertfordshire-i elhagyatott kúria Forrás: youtube.com/Abandoned World Explorer

Athanasios Tachmintzis csaknem két évtizeden át élt boldogan a Hertfordshire-i Bucks Hillben lévő nagy villában két lányával és az egyik fiával.

A családot jól ismerték a helyiek, akiket nagyon meglepett, amikor értesültek hirtelen eltűnésükről.

Meglepetésszerű és sietős távozásukkor rengeteg drága holmit hagytak hátra, köztük egy Bentley-t, valamint Gucci és más luxusmárkák dizájner ruháit.

A MailOnline korábban már beszámolt arról, hogy Tachmintzis brit felesége, Sharon 2004-ben, 52 éves korában, 32 év házasság után rákban halt meg. Házasságuk alatt öt gyermekük született, Alexis, Nicholas, Paul, Kiristiana és Alicia.

Az ingatlanmágnás, akit a helyiek Thanos néven ismertek, állítólag a biztonság megszállottja volt,

és egykor őröket állított a különös kúria kapujához, sőt több dobermann kutya is szabadon járt-kelt a birtokon.

Videós összeállítás mutatja be a furcsa etűnési esetet:

Sógora, Gordon Meiklejohn egyszer azt állította, hogy Tachmintzis szerette a nagy házakat, a feltűnő autókat és az elegáns ruhákat, ami még furcsábbá teszi eltűnését. Azt is állította, hogy egyszer

több tízezer fontnyi bankjegyet látott felhalmozva a házban, holott Tachmintzis gyakran panaszkodott pénzhiányra,

és luxusautókat is bérelt, hogy a családja előtt jobb színben tűnjön fel, pedig valójában egy "régi benzinest" vezetett.

A ház múltja és jövője körüli titkolózás miatt futótűzként terjedtek a pletykák a faluban.

Az impozáns kastély mellett lakik a 93 éves Anne Wyburn, aki szerint az ingatlanmágnás fia irányítja távolról a ház átalakításait. A helyi kocsma tulajdonosa pedig azt mondta, hogy bár nem látta az "ott lakókat már régóta", a ház mindig tele van "ide-oda járó emberekkel".

Steven Lansbury 2006 óta él Bucks Hillben, és többször találkozott a milliomos egyik lányával. A tulajdonost egyébként magának való emberként írta le, aki többnyire a kúriájába zárkózott.

2020-ban hat ember próbált betörni a házba, de elkapták és letartóztatták őket.

Nem sokkal később több helyi lakos is tanúsította, hogy látott alkalmi építési munkálatokat a helyszínen. Azt azonban senki sem tudja, hogy ki rendelte meg az építkezést és konkrétan mi volt evvel a cél.

A telekkönyvi dokumentumokból kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa a Dorset-i Ainhurst Enterprises Ltd.

Az ingatlan sorsával kapcsolatban azonban még mindig sok minden nem világos.

Miért hagyják a ház állagát romlani, ha közben igyekeznek biztosítani az idegenektől való védelmét? Miért építenének fel egy ekkora ingatlant, ha azt később a sorsára hagyják? - sorolhatók a kérdések.

A Daily Star riportere a faluban próbálta kideríteni, vajon Tachmintzis egykori szomszédjai közül rendelkezik-e bárki információval a lakókról és a házról.

Az egyértelműen látszott, hogy bár a kastély lakatlan, távolról vigyáznak rá.

Ugyanakkor azt beszélik, hogy a Tachmintzas család legalább egy tagja tavaly visszatért Bucks Hillbe.

A lakókkal beszélgetve a Daily Star riportere találkozott is egy erős görög akcentussal beszélő férfival, aki szűkszavú maradt, amikor a saját házára néző lakatlan kúriáról kérdezték.

A 82 éves James Good helyi lakos szerint ez a férfi Thanos egyik fia, aki most a házért felel.

"A ház tulajdonosa egy görög férfi, aki nagyon zárkózott és udvariatlan volt mindenkivel. Akit ön most láthatott, a fia lehetett" - állítja a helyi lakos.

A ház továbbra is üres, a rejtélyre és a kérdésekre pedig még nincsenek válaszok.