2 millió forrólevegős sütőt hívnak vissza tűzveszély miatt

Crispy,Pork,In,Oven,Air,Fryer Crispy pork in oven air fryer
Crispy pork in oven air fryer
Vágólapra másolva!
Tűz- és égésveszély miatt kétmillió Cosori Air Fryert hívtak vissza - jelentette be csütörtökön sajtóközleményben az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC).
Vágólapra másolva!

A CPSC közleménye és a Cosori weboldala szerint a légsütőkben egy vezetékcsatlakozás túlmelegedhet, ami tűz- és égési veszélyt okozhat, ezért a vállalat 2 millió termékét hívta vissza. A Cosori eddig 205 bejelentést kapott arról, hogy a Cosori Air Fryer kigyulladt, megolvadt, füstölt, valamint túlmelegedett.

Ez a probléma Kanadában mintegy 250 ezer, Mexikóban pedig 21 ezer terméket érint.

A képen a visszahívott modell:

Mind a CPSC, mind a Cosori azt tanácsolta az érintett fogyasztóknak, hogy ne használják a visszahívott forrólevegős sütőket, valamint lépjenek kapcsolatban a vállalat alkalmazottjaival, akik ingyenesen kicserélik a hibás modellt, vagy másik terméket biztosítanak helyette. A visszahívott készülékeket a Best Buy, a Target és a The Home Depot üzleteiben lehetett megvásárolni, vagy online az Amazon, valamint a Walmart weboldalain.

A márka magyarországi forgalmazójának állásfolglalása

Cikkünk megjelenését követően a márka termékeinek magyarországi forgalmazója megkereste az Origo szerkesztőségét azért, hogy választ adjon a magyar vásárlók esetleges aggodalmaira. Közleményüket közösségi oldalukon tették közzé, melyet figyelmünkbe ajánlottak, és amelyet változtatás nélkül közlünk: "HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁS. A visszahívás nem érinti, Európát, Ázsiát és Ausztráliát. Ezekre a piacokra készült forrólevegős modellek elektronikai csatlakozása más, mint az amerikai piacokon. Az Egyesült Államok egyik vezető air fryer márkájaként a COSORI a fogyasztók biztonságát helyezi előtérbe. Éppen ezért a cég önkéntesen visszahív bizonyos modelleket az amerikai fogyasztóvédelmi felügyelettel együttműködve. A visszahívás csak az USA, Kanada és Mexikó piacára érvényes, tehát csak azokra a szériákra vonatkozik, amiket ezeken a piacokon árusítottak. A visszahívás oka, hogy bizonyos modelleknél lévő elektronikai csatlakozás túlmelegedhet, ami tűz- és égésveszélyt jelent. A COSORI minden termékét szigorúan teszteli a fogyasztói biztonság szempontjából, így teljes mértékben megfelelnek az EU ide vonatkozó szabályainak. Tehát, aki Európában, Magyarországon vásárolta a COSORI forrólevegős sütőjét, nem érintett a visszahívásban, mert a sütő használata teljesen biztonságos."