Átverésnek hitte a hatalmas lottónyereményről szóló értesítést egy amerikai nő

Mega Milliók, Mega Millions, amerikai lottójáték, lottó
A person buys a Mega Millions lottery ticket at a store on July 29, 2022 in Arlington, Virginia. - The jackpot for Friday's Mega Millions is now $1.1 billion, the second-largest jackpot in game history. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő azt hitte, hogy a 110 ezer dolláros lottónyereményéről kapott e-mailje csupán átverés, ezért figyelmen kívül hagyta - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A névtelenséget kérő 47 éves nő a michigani lottótársaság tisztviselőinek elmondta:

semmi esélyét nem látta annak, hogy nyerhet, ezért átverésnek tudta be a 110.689 dolláros nyereményéről értesítő e-mailt.

"Csak azt tudtam, hogy ha a Monthly Jackpot online játékban részt veszek, azzal lehetőséget szerzek egy második esélyes nyereményjátékba. Azt azonban nem gondoltam, hogy megnyerem a második esélyes sorsolást" - mondta az amerikai hölgy.

Az asszony csak akkor hitte el, hogy valóban nyert, amikor azt a lottótársaság képviselője telefonon is megerősítette számára.

Illusztráció Forrás: AFP/Olivier Douliery

Később felkereste az állami lottótársaság központját, hogy átvegye a nyereményét, amelyet elmondása szerint otthona felújítására szeretne felhasználni.

Ám míg ő a pénzt értelmes dologra fordítja, nem volt elmondható ugyanez például a brit Gerry Donaldsonról, akinek történetéről a Daily Star január végén számolt be. A férfit azért börtönözték be, mert nem fizetett be egy 12.000 fontos bírósági tartozást, s mindezt csupán 10 évvel azután, hogy egy kaparós sorsjegyen 250.000 fontot nyert. Ebből az összegből még bőven maradhatott volna neki egy ehhez kis összegű tartozás kifizetésére.

Az ügyében eljáró ügyész elmondta a bíróságnak, hogy nem derültek ki részletek arról, hová tűnt a férfi nyereménye.