Katonának állnak a BTS tagjai, de előtte saját Lego-készletük lesz

lego, BTS, BTS Dynamite
Vágólapra másolva!
Saját Lego-kollekciót kap a világ egyik leghíresebb K-pop zenekara, a BTS. A fiúbanda tagjai vélhetően megtiszteltetésként tekintenek a játékvállalat projektjére, azonban jelenleg teljesen más területre összpontosítják figyelmüket: ugyanis 2025-ig nem zenélnek a kötelező katonai szolgálat miatt.
Vágólapra másolva!

A 21. század pop-ikon bandája idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, méghozzá nem is akárhogyan: érkezik a saját Lego-szettjük. A készlet nemcsak a zenekar hét tagjának bábuját tartalmazza, hanem a Dynamite című daluk videoklipjének díszletét is. A kollekció értékesítése csütörtökön kezdődött, ám itthon még nem lehet megrendelni a játékot – derül ki a Lego magyar honlapjáról.

A BTS-szett ára azonban már megvan:

42.990 forintot kell kifizetnie annak, aki szeretné hazavinni a K-pop banda játékkészletét.

A készlet mind a hét tag figuráját tartalmazza Forrás: lego.com

Bár vélhetően a Lego-szett eltereli valamennyire a rajongók figyelmét, mégis sokakat megdöbbentett a hír, hogy a zenekar 2025-ig nem zenél. Az Origo korábban megírta, hogy tavaly hatalmas port kavart, amikor a BTS ügynöksége októberben bejelentette, hogy az együttes tagjai letöltik a kötelező katonai szolgálatukat.

Nem sokkal később a csapat legidősebb tagja, Jin, megkezdte kötelező katonai szolgálatát, akinek sorsáért rajongók milliói kezdtek aggódni.

A BTS egyik leghíresebb dalának, a Dynamite-nak, a díszlete Lego kiadásban Forrás: lego.com

Egyes számítások szerint a fiúbanda 2014 és 2023 között összesen több ezer milliárd dollárral járulhat hozzá Dél-Korea gazdasági teljesítményéhez.

Ez nem meglepő, hiszem a BTS minden évben 3,6 milliárd dollárnyi hasznot hoz, mindemellett az együttesnek köszönhetően 800 ezer turista látogatott el az országba. Tehát a zenekar jövője az egész koreai gazdaságra nagy hatással van.