Hatalmas magyar siker: a világ legerősebb útlevelét egy hazai cég fejlesztette

érték, tartó, doboz, széf, pénz, Hand,Opening,Safe,In,The,Hotel,Room,,Putting,Passport,And
Hand opening safe in the hotel room, putting passport and credit
Vágólapra másolva!
A londoni székhelyű Henley & Partners globális tanácsadócég negyedévente közzéteszi a világ összes útlevelének rangsorát aszerint, hogy birtokosaik hány országba juthatnak el azokkal előzetes vízum igénylése nélkül. A rangsorban a magyar útlevél is előkelő helyen szerepel, 184 vízummentes célállomással. A Henley Passport Index alapján viszont jelenleg a japán útlevél biztosítja a legnagyobb utazási szabadságot, 193 desztinációval. A világ legerősebb útlevelének azonban van magyar vonatkozása is, méghozzá nem is akármilyen. A japán útlevelet ugyanis egy budapesti vállalkozás fejlesztette.
Vágólapra másolva!

"A projekt legnagyobb kihívása az volt, hogy a japán útlevél chipjére egy olyan egyedi szoftvermegoldást kellett kifejlesztünk, ami képes volt megfelelni a szigorú japán biztonsági és performance követelményeknek. Létrehoztuk a világ egyik legbiztonságosabb és leggyorsabb elektronikus útlevelét" – büszkélkedett Szabó Tamás, a japán elektronikus útlevelet is fejlesztő ID&Trust Kft. alapító-ügyvezetője.

A 2002-ben alapított vállalkozás budapesti irodájából a világ legkülönbözőbb pontjaira szállítottak már chipkártyás megoldásokat.

Az ID&Trustot akkor hívják, ha chipkártyán alapuló személyes- vagy távazonosításra van szükség.

Hazai vállalkozásként természetesen a magyar piacon is jelen vannak, hiszen az új generációs magyar elektronikus személyi igazolvány (az eSzemélyi) is az ID&Trust irodájában született meg.

Az ID&Trust által fejlesztett japán útlevél Forrás: Wikipedia

Az eSzemélyi fejlesztése mellett egy mobilalkalmazásba költöztetett multifunkciós digitális irattárcával is előrukkoltak néhány évvel ezelőtt, kifejezetten a lakossági, digitális megoldásokat kereső szegmens számára.

A GoodID névre hallgató digitális irattárca is söpört már be díjat idehaza, a kereskedelmi szálláshelyek számára kifejlesztett okmányolvasó funkciójának köszönhetően 2021-ben ugyanis a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetsége a GoodID-t az év technológiai újításának választva Termék Innovációs Díjjal jutalmazta.