Környezetbarát burkolatok gyártását kezdi meg a büntetés-végrehajtási szervezet

Bv. Holding Kft. 
burkolat
munka
fogvatartott
Vágólapra másolva!
A büntetés-végrehajtás vállalatcsoportja, a Bv. Holding Kft. úgynevezett WPC burkolatok gyártását kezdi meg fogvatartotti munkáltatással a Nagyfa-Alföld Kft. székhelyén telepített gyártósorán.
Vágólapra másolva!

Az innovációval a Bv. Holding vállalatcsoport egy újabb lépést tesz abba az irányba, hogy fogvatartotti munkáltatással egy újabb versenyképes terméket gyártson a magyar piacon. A gyártósor létrehozásával ráadásul óvjuk a környezetet, hiszen a WPC (Wood Plastic Composite) burkolat

alapanyag igényét poliprobilén és kemény fa adja, amelyek 100 százalékban újrahasznosítható anyagok, illetve a termék gyártása során sem keletkezik semmilyen környezetszennyező anyag.

Fontos szempont az is, hogy a rabok munkáltatásával támogatjuk a fogvatartotti reintegrációt is - derül ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) közleményéből.

A gyártósor létrehozásához a közel 400 millió forint támogatási forrást az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosította.

A Bv. Holding Kft. úgynevezett WPC burkolatok gyártását kezdi meg fogvatartotti munkáltatással Forrás: BvOP

Az építőipar gyors változásait lekövetve egy olyan burkolati forma gyártásába kezdünk így, amelyre jelentős a piaci igény. A WPC burkolat, mint a neve is mutatja fa és műanyag felhasználásával készül, és maximálisan ötvözi a fa és a műanyag minden előnyös tulajdonságát, sőt az utólagos idő, anyag- és energiaigényes felületkezelések és javítások szükségességét is kizárja. A WPC burkolatok garantálják a hosszú élettartamú esztétikus, vonzó és modern megjelenést. Rendkívül tartósak, élettartamuk 15-20 év közé tehető. Az anyag vízálló, nem korhad, nem reped és penészedik, nem költöznek bele rovarok - írják a közleményben.

A gyártósor emellett számos fogvatartottnak is munkát ad.

Az elítéltek munkáltatása a fogvatartottak reintegrációjának, vagyis a társadalomba történő visszavezetésüknek rendkívül fontos eszköze. Célunk, hogy minden munkaképes elítélt dolgozzon büntetése ideje alatt, járuljon hozzá fogva tartásának költségeihez, és a munkakultúra elsajátításával szabadulás után jogkövető állampolgárrá váljon. A munka ugyanis elősegíti az önbecsülés és a felelősségérzet növekedését, hozzásegít az értékteremtés lehetőségéhez, de a munkadíjon keresztül lehetővé teszi a családtagok támogatását is - írják.