Nézzen be egy igazi műalkotásnak számító kastélyba!

detroit, indian village
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált egy különleges, román stílusú kastély Detroit történelmi negyedében. A városrész híres az egyedi kialakítású házairól, melyeket a város legjelentősebb építészei terveztek az elmúlt száz évben.
Vágólapra másolva!

Eladóvá egy különleges kastély Detroit Indian Village nevű történelmi városrészében. A terület híres arról, hogy az építészeti stílusok széles skáláját felvonultatják az itt található ingatlanok. Az 1895 és 1920 között épült városrész házait a település legjelentősebb építészeti tervezték – írja a Dirt.com.

A most eladásra kínált ingatlant Louis Kamper, bajor származású építész tervezte, még 1906-ban. A ház Elbert Morey szállodatulajdonos számára épült. Az 1578 négyzetméteres telken elterülő, összesen 650 négyzetméter lakóterületű kastély hét hálószobával, négy teljes, valamint három félfürdőszobával rendelkezik.

Az ingatlanhoz tartozik egy kocsiszín is, amely egy 167 négyzetméteres külön lakásként funkcionál, az öt autó számára kialakított garázs felett.

Noha az otthon a külvilág számára meglehetősen visszafogott homlokzatot mutat, a kastély belseje művészi érzékkel lett kialakítva, és szinte minden apró részlet külön műalkotásnak számít. A bonyolultan faragott famunkák, az íves lépcső, a kézzel festett falfestmények, a márványmozaikok vagy az ólómüveg panelek mind önálló látványosságok a házban.

Ráadásul a kastélyban kialakítottak egy zeneszobát is, amely 6 méter magas, kupolás mennyezettel rendelkezik, és amelyet kézzel festett falfestmények díszítenek. A telken emellett halastó és árnyékfák egész sora található.

Az ingatlant utoljára 2011-ben, 240 ezer dollárért értékesítették, most pedig 1,2 millió dollárt (kb. 462 millió forint) kérnek érte.