Három földrészen használják egy magyar vállalkozás bőrápolási termékeit

mítosz, bőrápolás
Vágólapra másolva!
A hűvösebb, szelesebb időszakban nemcsak kesztyűvel és sapkával védhetjük a bőrünket a hideg ellen, hanem tápláló, hidratáló készítményekkel is. Legyen szó arcról, testről, kézről vagy ajkakról, ilyenkor különösen tanácsos betartanunk a bőrápolási tippeket, hogy a kültakarónkat ne viselje meg az időjárás.
Vágólapra másolva!

"Ahogyan a külső hőmérséklet csökken, a bőr, mint első védekezőréteg hiába igyekszik tartani a testhőmérsékletet. Ilyenkor hajlamossá válik a hámlásra, a vastagabb, merevebb szaruréteg képződésére" - mondja Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa, a Biola biokozmetikumok cégalapító ügyvezetője.

A szakértő szerint az érettebb bőrön (40-45 éves kortól) akár 10-12 naponta is peelinget kellene alkalmaznunk. Így megszabadulunk a bőr szabad légzését akadályozó, régi hámsejtektől, egyúttal felszínre kerülhet a rugalmasabb, bársonyosabb bőrréteg.

Különösen fontos a téli időszakban a tápláló krémek használata.

A hideg miatt ugyanis a hajszálerecskék összehúzódnak az irharétegben, így kevesebb tápanyag jut el a bőrhámsejtekhez, amit folyamatosan pótolni kell. Erre kiváló többek közt az újonnan kifejlesztett őszibarack- vagy kókusztejkivonatot tartalmazó testápoló krémünk - írja a Biola sajtóközleményében.

A magyar vállalkozás - a honlapján közzétettek szerint - Kecskeméten fejlesztett és gyártott termékeket készít, amiknek az alapanyagai nagyrészt Magyarországon termelt növényi összetevők.

Illusztráció Fotó / 123RF

A vállalkozás jelenleg is szállít

a magyarországi, szlovákiai, romániai, litvániai és más európai forgalmazási területen túl észak-amerikai szállodák részére a kanadai nagykereskedelmi üzletfelükön keresztül termékféleségenként átlagosan 4000 darabtól 6000 darabig.

Három földrészen, összesen 11 különböző országban országban használják a jogelődjét tekintve 1990-ben alakult magyar cég termékeit.