Eladó egy 900 éves angol birtok, melyet átszőtt az egész történelem

Churchill
Sir Winston Churchill brit miniszterelnök
Vágólapra másolva!
Több mint 3 milliárd forintnak megfelelő fontért eladó Angliában egy közel ezer éves birtok, amelyet a kastélyával együtt szinte átjár az ország egész történelme.
Vágólapra másolva!

Az Oxfordtól keletre, az angliai Buckinghamshire-ben található a Long Crendon kastély, amely eredetileg 1187-ből származik, bár magának a birtoknak a története még egy évszázaddal korábbra nyúlik vissza.

A most piacra került ősi birtokot szinte az egész angol történelem érintette, a Magna Cartától Winston Churchillig.

A gyönyörű középkori főépülettel és számos melléképülettel rendelkező, 15,7 hektáros birtokot körülbelül 3,2 milliárd forintnak megfelelő összegért kínálják eladásra. Az ingatlan összesen 1254 négyzetméter területű, és tíz hálószobával, hat fogadószobával, valamint nyolc és fél fürdőszobával rendelkezik. A melléképületek között találhatók pajták, istállók, műhelyek, kisebb házak, valamint nyári lakok is – írja a Dirt.com.

A birtok története csaknem ezer évvel ezelőtt kezdődött. Longueville ura, Walter Giffard azért kapta meg Long Crendon hűbérbirtokát, mert 1066-ban, a hastingsi csatában Hódító Vilmos jobbkezeként szolgált. Később a katona és államférfi, William Marshal lett Long Crendon ura, aki I. Richárdtól vásárolta meg a birtokot. Marshal volt az a gróf, aki 1215-ben kikényszerítette, hogy János király aláírja a Magna Cartát.

Maga az ingatlan 1187 körül apátok lakhelyeként szolgált, a keleti szárnyat pedig a 14., a nyugati szárnyat a 15. században építették hozzá. A ház évszázadokon át helyi földesurak tulajdonában volt, mígnem minden idők egyik legjelentősebb angol hercegi családja a Marlborough-k birtokába került.

A 19. században Lord Randolph Churchill, Marlborough hercegének kisebbik fia volt a kastély intézője. Lord Churchill a pénzügyminiszteri posztja mellett Winston Churchill édesapja volt.

A családról nevezték el egyébként a falu egyik kocsmáját, a ma is létező The Churchill Arms-ot.

A második világháború után a birtok a Barry család tulajdonába került, akik igyekeztek helyreállítani a kastély korábbi állapotát. A feladattal Philip Tilden építészt bízták meg. Később, amikor Winston Churchill a házban tartózkodott, annyira lenyűgözte Tilden munkája, hogy őt bízta meg az 1922-ben vásárolt Chartwell House felújításával is.

A birtok környezete napjainkban rendkívül népszerű és keresett régiónak számít. A területen számos kastély, kiváló éttermek és még egy bevásárlóközpont is található.