Párolt gyömbérként szolgáltak fel csótányt egy repülőgép fedélzetén

Vistara Airbus A320
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Csótányra bukkant a neki felszolgált ételben a Vistara járatának utasa, a légitársaság azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ez valójában párolt gyömbér volt - írja a The Sun. 
Vágólapra másolva!

Nikul Solanki augusztus végén repült Mumbaiból Bangkokba az Air Vistara légitársasággal, amikor valami szokatlant talált a neki felszolgált ételben.

A meglepődött utas azonnal le is fotózta az egyáltalán nem odaillő, általa ízeltlábúnak vélt képződményt, majd a Twitteren az alábbi szöveggel osztotta meg azt:

A légitársaság tagadta a vádat, a poszt alá az alábbiakat írták: "Kedves Nikul! Minden ételünket a legmagasabb minőségi követelményeket szem előtt tartva készítjük el. Kérjük, küldje el nekünk a járatának adatait privát üzenetben, hogy mihamarabb orvosolni tudjuk a problémát."

Másnap a cég azt állította, hogy elküldtek egy mintát a problémás ételből a laboratóriumba, ahol alapos vizsgálat alá vonták azt.

A légitársaság szerint a vizsgálatok során kiderült, hogy a gyanús étel nem más, mint párolt gyömbér.

Képünk illusztráció Forrás: Wikipedia/Venkat Mangudi

Solankinak pedig a következő üzenetet küldték: "Szeretnénk tisztázni a helyzetet azzal az étellel kapcsolatban, amelyet Önnek augusztus 31-én Mumbaiból Bangkokba tartó járatán felszolgáltak. A mintát elküldtük a laboratóriumba, és alaposan megvizsgáltuk. A mikroszkópikus vizsgálat alapján megerősíthetjük, hogy az adott ételmintában nem találtak idegen tárgyat/rovarokat, a kérdéses dolog egy darab párolt gyömbér volt." Az utas azonban nem volt elégedett a Vistara válaszával, és kérte, hogy küldjék el neki a laboratóriumi jelentés hiteles másolatát. Ez azóta sem történt meg.

Ha végül kiderül, hogy az utasnak volt igaza, akkor sem ez a legsokkolóbb dolog, amivel találkozni lehetett fedélzeti ételben. Nyáron a SunExpress egy elborzadt légiutas-kísérője egy kígyófejet fedezett fel a fedélzeti vacsorában.