A világ legnagyobb áruházláncánál már a parkolókban is aludhatnak az emberek

Walmart Wal-Mart
MIAMI, FL - AUGUST 18: A Walmart store is seen on August 18, 2015 in Miami, Florida. Walmart announced today that earnings fell in the second quarter due to currency fluctuations and the retailer's investment in employee wages and training. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban sok túrázó tölti az autójában az éjszakát, mivel nem tud, vagy nem akar szállodában aludni. Nekik kedvez a Walmart mostani döntése, mivel a világ legnagyobb áruházlánca engedélyezte, hogy az emberek a parkolóiban aludjanak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai autópályák információs rendszerei szerint az utazók gyakran pihenőhelyeken vagy például kaszinókban töltik az éjszakákat. Az első helyen azonban nem ezek, hanem a Walmart áruházlánc hatalmas parkolói állnak – írja a 24/7 Wall St.

Vannak olyan Walmart áruházak, amelyek még a lakóautókat is beengedik a parkolóikba, lehetővé téve, hogy az átutazók ott töltsék az éjszakát.

Bár az adatok szerint a Walmart ezt nem országos szabályként alkalmazza az üzletei számára, a parkolóknak helyet adó telkek hivatalosan legális pihenőhelynek számítanak az utazók számára.

A Walmart engedi, hogy az utazók a parkolóiban aludjanak Forrás: Getty Images via AFP/Joe Raedle

A cég döntésének jelentősége, hogy az USA-ban található 4742 Walmart áruház legtöbbje forgalmas utak vagy autópályák közelében található. Vagyis a parkolók praktikus pihenőhelyként szolgálnak.

Noha a Walmart a döntéssel arra számíthat, hogy sok átutazó vásárolni is betér az üzletbe, ez nem feltétlenül lesz így, mivel sokan valóban csak éjszakára maradnak, reggel pedig továbbállnak.

Tekintve azonban, hogy a hatalmas parkolókat az utazók nem terhelik le túlzottan, a cégnek már csak azért is megérheti beengedni őket, mert így „emberbarátabb" profilt tud mutatni magáról a vásárlói felé.