Nagy bejelentést tett a Gránit Bank

Gránit Bank
Vágólapra másolva!
A Gránit Bank két új lakossági betétet vezetett be a múlt hét végétől, amelyek kiemelkedő kamatozásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a bank meglévő és új ügyfelei számára vonzó alternatíva legyen a lekötött banki betét a megtakarítások kezelésénél - ad tájékoztatást közleményében a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A jegybanki alapkamat emelésének ciklusával kamatemelésbe kezdtek a hazai kereskedelmi bankok, de ez nem csak a hitelezésben, hanem a lakossági szegmensben a betétekre adott kamatokban is mejgelenik. Vagyis a bankoknál betétként elhelyezett összegekre most már a korábbi években megszokottaknál nagyobb kamatra lehet számítani a pénzintézeteknél.

A Gránit Bank cégemblémája (illusztráció) Forrás: Origo

A hazai bankok közül ebben a vonatkozásban is kiemelkedik a Gránit Bank.

Tájékoztatásuk szerint kedvező betéti konstrukciót kínálnak ügyfeleiknek. Az évi 7,00 százalékos kamatot fizető (EBKM 7,00%), 6 hónapos KamatMax betétbe, valamint a 12 hónapos és a jegybanki alapkamathoz igazított – a jegybanki alapkamat mínusz 2,75% – KamatMax Plusz betétbe (EBKM 8,00% az aktuális jegybanki alapkamat alapján) a Gránit Bank meglévő és új ügyfelei egyaránt leköthetik pénzüket.

A piaci várakozások szerint a jegybanki irányadó kamat egy év távlatában tovább nőhet, a 12 hónapos lekötésű KamatMax Plusz betét ezt a várakozást követi le, biztosítva az ügyfelek által lekötött pénz értékének megőrzését

- jelzi a pénzintézet.

A szeptember végéig meghirdetett akcióban a kamatok kifizetésének feltétele egyszerűen teljesíthető, rendszeres kártyás vásárlásra illetve a lekötés ideje alatt végig meglévő aktivált bankkártyára van szükség - írják, honlapjukon elérhetővé téve a részletes tájékoztatást az ajánlatról.