A forint születésnapján ér véget az egy éven át tartó, különleges játéksorozat

forint hősők
Vágólapra másolva!
Tavaly augusztus 1-jén volt 75 éve, hogy Magyarországon törvényes fizetőeszközzé vált a forint. A jubileumi évforduló alkalmából akkor indult el a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum országos játéka, mely egy éven át tartott a pénzügyi tudatosságra nyitott fiatalok körében. A ma, 2022. augusztus 1-jén záruló játékban a közel 9000 regisztrált diák 12 hónapon keresztül válaszolhatott a mindennapi pénzügyekkel és a biztonságos pénzkezeléssel kapcsolatos kérdésekre, hogy elvihessék az értékes nyereményeket.
Vágólapra másolva!

Éves megmérettetés indult

A tavaly augusztusban indult Forint Hősök Tere kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszköz címleteivel, a biztonságos pénzkezeléssel és magyar pénztörténeti érdekességekkel ismertette meg a vállalkozó kedvű diákokat. A középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt, egy teljes éven át tartó országos játék során minden hónapban újabb forint címlet, újabb pénzügyi témakör, és újabb 15 kérdés várta a játszani, tanulni vágyó fiatalokat.

A játéksorozat utolsó napján még mindig be lehet kapcsolódni a nagyszabású vetélkedőbe. Ugyanis ma éjfélig még csatlakozhatnak a középiskolás és egyetemista diákok a játékhoz, hogy az utolsó hónap értékes nyereményei mellett az éves játék mind a 12 kérdéssorát kitöltők által megnyerhető fődíjak egyikét is elvigyék. A részletekről, nyereményekről ide kattintva lehet tájékozódni.

A Forint Hősök Tere játékban sokat ér a tudás

A középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt versenyben minden hónapban a két kategória három-három leggyorsabban legtöbb helyes választ adó játékosa, valamint egy-egy szerencsés diák értékes mobileszközöket és elektronikai termékeket nyerhetett. A kérdések között voltak könnyen megválaszolhatók és gondolkodtatóbbak is, de

a legkitartó versenyzők az igazán értékes fődíjak egyikére is esélyt szereznek a játék zárását követően.

A kvízjátékhoz csatlakozó és mind a 12 havi kvízt eredményesen kitöltő diákok közül többszáz szerencsés fiatalt elektromos rollerek, okosórák és vásárlási utalványok várják. A leggyorsabb és legtöbb helyes megoldást adó játékosoknak pedig akár oxfordi online kurzussal, MacBook Air, iPad pro és iPhone 11 készülékekkel indulhat a következő tanév.

A játéksorozat utolsó napján, 2022. augusztus 1-jén még mindig a csatlakozás mellett lehet dönteni. A programsorozatban a tudás fejlesztésével több mint 1000 értékes nyereményre lehet szert tenni. Az eredményes részvételt segítő felkészüléshez a program megvalósítói segítséget is adnak, a részletekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Cikkünk kiemelt képén: a Forint Hősők Tere weboldalának nyitóképe