Így fog kinézni a világ első lebegő települése

maldives, szigetek, úszó sziget, floating island
Vágólapra másolva!
Zöld utat kapott egy földi paradicsomban a világ első lebegő városának projektje, amelyben mintegy 5000 úszó lakóegység felépítésére kerül sor. Az egyedülálló komplexum ingatlanjait sétányok kötik majd össze, és mindössze 15 perces hajóútra épül meg a Maldív fővárostól, Malétól és annak nemzetközi repülőterétől.
Vágólapra másolva!

Az új projekt valódi megoldást jelenthet a klímaváltozás miatt a Maldív-szigeteket fenyegető, csökkenő szárazfölddel kapcsolatos aggodalmakra. A lebegő település lesz ugyanis, a világ első úszó szigetvárosa, ahol házak, szállodák, üzletek, éttermek és kikötők kapnak majd helyet.

Az építtetők hirdetése szerint a korall formájú város

A hamarosan valósággá váló futurisztikus látványterveket az alábbi képeken mutatjuk:

A projekt a hollandiai székhelyű Dutch Docklands és a maldív kormány együttműködésével valósul meg, a lehető legkörnyezetbarátabb építkezéssel.

A tervezők szerint a munkálatok csak minimális hatással lesznek a korallokra, sőt, új zátonyokat is fognak létesíteni, hogy majd azok funkcionáljanak hullámtörőként. A fenntarthatóság jegyében készülő városban autók nem járhatnak, csupán gyalog, kerékpárral vagy elektromos robogókkal lehet majd közlekedni.

A holland Docklands vezérigazgatója, Paul van de Camp szerint

Ráadásul a házvásárlással automatikusan lehetőség lesz letelepedési engedélyt is szerezni az országban.

A futurisztikus sziget videója itt látható: