Fogorvosi kezelésre menekült egy Amazon-alkalmazott egy drónbaleset vizsgálata elől

Postás, futár - Az önvezető autók, repülő drónok és egyéb fejlett technikáknak köszönhetően a postások és futárok számára sincsenek túl bíztató kilátások. Az Amazon már kifejlesztette a drónokkal működő csomagszállító hálózatát, így csak idő kérdése, hogy mikor veszik át a postások helyét a robotok. Ez nyilván nem holnap lesz, de a gondolattal érdemes eljátszani.
Vágólapra másolva!
Az elektronikus kiskereskedelem óriása, az Amazon már többször próbálta elkerülni, hogy a hatóságok kivizsgálhassák, mi okozhatta a Prime Air szolgáltatása keretében tesztelés alatt álló drónjainak balesetét. Ezúttal egy valóban kreatív és megdöbbentő indokkal hozakodtak elő – írja közérdekű adatigénylés útján megszerzett dokumentumokra hivatkozva az Insider.
Vágólapra másolva!

Egy baleseti jelentésben olvasható, miszerint Jim Holden, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) ellenőre kiderítette:

az Amazon munkatársa fogorvosi kezelésre hivatkozva próbálta elhalasztani egy cégükhöz tartozó drón balesetének kivizsgálását.

Ugyanebben a hivatalos dokumentumban szerepel az is, hogy a cég egy hónappal a baleset után sem szolgáltatott fényképeket és információkat az incidensről.

Az Amazon már kifejlesztette a drónokkal működő csomagszállító hálózatát Fotó / AFP

Nyilvános dokumentumok átvizsgálása után az Insider arra is fényt derített, hogy az Amazon már több alkalommal is kísérletet tett az Egyesült Államokban a drónrepüléseket szabályozó FAA vizsgálatának elhalasztására.

Az Amazon Prime Air egy korai fejlesztésű drónja:

A cég merész lépései közé tartozik, hogy

még a hatóság szakembereinek a helyszínre érkezése előtt eltüntették a balesetet szenvedett drón roncsait.

Az Amazon szóvivőjén keresztül cáfolta a vádakat:

Az elmúlt évben legalább nyolc Amazon drón zuhant le tesztelés közben, köztük egy olyan, amely

20 hektáros bozóttüzet gyújtott Oregon keleti részén.

A Prime Air egy drónos szállítási szolgáltatás, amelyet az Amazon már évek óta fejleszt, de kisebb-nagyobb hibák miatt élesben még nem tudták elindítani. A cég azt reméli, hogy 2024 közepére korlátozott mértékben elindíthatja a szolgáltatást a vásárlók számára, és az FAA engedélyét kéri arra, hogy drónjai lakott területeken is repülhessenek.