Elloptak 80 millió forint értékű Pokémon-kártyát

Pokemon European International Championships nintendo game gamers trading card cards card game Pikachu nintendo,game,gamers,trading,card,cards,card game,Pikachu Attendees compete at the Pokemon European International Championships at ExCel on November 17,
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 17: Attendees compete at the Pokemon European International Championships at ExCel on November 17, 2017 in London, England. Thousands of competitors from around the world will attend the Pokémon TCG and Video Game Europe International Championships over three days, the first International Championships of the 2018 season. The competition will feature high Championship Point payouts and a prize pool value of up to $250,000. (Photo by John Keeble/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ahogy a különböző gyűjtői kártyák értéke egyre emelkedik, úgy lesznek azok egyre vonzóbbak a tolvajok számára is. Most az Egyesült Államokban loptak el egy boltból Pokémon-kártyákat, összesen mintegy 80 millió forint értékben.
Vágólapra másolva!

Különös bűncselekményt követtek el az amerikai Forest Lake (Minnesota állam) városában. Február 10-én ugyanis a Punch Out Gaming nevű üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogy egy személy kirabolja az üzletet.

A tolvaj az éjszaka közepén azért tört be a boltba, hogy Pokémon-kártyákat zsákmányoljon, mégpedig igen nagy értékben. Az üzlet eredetileg azt közölte, hogy a bűnöző több mint 200 ezer dollár értékben vitt el kártyákat, majd később a tulajdonosok egy nyilatkozatban pontosították az összeget.

Utóbbi közlés szerint az ellopott kártyák összértéke meghaladhatja a 250 ezer dollárt (kb. 80 millió forint) is

– írja az RT.com.

A kamerák felvételei szerint a tolvaj egy kis lyukon keresztül jutott be az üzletbe, ahol két órán át válogatta össze a zsákmányát, elkerülve, hogy megszólaljanak a riasztók. A zsákmány kiválasztása pedig bizonyára tudatos tervezés eredménye volt. Az ellopott tételek közül ugyanis a legritkább kártyát épp nemrég árverezték el, és több tízezer dollárt ér.

A bolt egyik tulajdonosa egyébként úgy véli, kizárt, hogy a tolvaj egyedül követte el a bűncselekményt, mivel az ellopott dobozok mennyisége alapján egyszerűen lehetetlennek tűnik, hogy nem voltak segítői.

A boltba rendszeresen járó helyi közösség mindeközben felajánlotta a segítségét az üzletnek.

Többen vállalták, hogy figyelik az online felületeket, és azonnal értesítik a hatóságokat, ha az ellopott tételek közül bármit is kitesznek az internetre.

Noha a biztonsági kamera viszonylag tiszta képet rögzített a maszkos tolvajról, a rendőrség egyelőre nem tudta beazonosítani a bűnelkövetőt, és a bolt tulajdonosai sem ismerték fel a férfit.