Megkezdődik a 33-as számú főút négysávosra bővítése

Debrecen, 2022. február 23. A drónnal készült képen az M35 autópálya és a 33-as számú főút kereszteződése Debrecen határában 2022. február 23-án. Újabb mérföldkőhöz érkezett a közútfejlesztési program Debrecenben: megkezdődik a 33-as számú főút négysávosra bővítése - jelentette be a cívisváros polgármestere A 33-as számú főút 2x2 sávra bővítése az ipari fejlesztési terület és az M35 autópálya között elnevezésű projekt kapcsán rendezett sajtótájékoztatón. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Újabb mérföldköz érkezett a közútfejlesztési program Debrecenben: megkezdődik a 33-as számú főút négysávosra bővítése - jelentette be a város polgármestere A 33-as számú főút 2x2 sávra bővítése az ipari fejlesztési terület és az M35 autópálya között elnevezésű projekt kapcsán rendezett sajtótájékoztatón, a helyszínen szerdán.
Vágólapra másolva!

Papp László (Fidesz-KDNP) jelezte: a 33-as utat az M35-ös autópályától a Látóképi csárdáig 2,2 kilométeres szakaszon négysávosítják. A beruházáshoz kapcsolódóan az útszakaszt átszelő vasúti pálya fölé közúti hidat építenek - fűzte hozzá.

A polgármester kiemelte: a 33-as út az egyik legforgalmasabb bevezető útja a városnak, a terhelése pedig várhatóan jelentősen megnő az észak-nyugati gazdasági övezet megnyitásával. Ezért döntöttek úgy, szélesítik és korszerűsítik az érintett útszakaszt - mondta.

A drónnal készült képen az M35 autópálya és a 33-as számú főút kereszteződése Debrecen határában 2022. február 23-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Hajdú-Bihar megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje azt emelte ki, hogy a beruházás eredményeként a város nyugati térségében jelentősen javulni fog a Debrecen környéki közlekedés.

A 33-as út szélesítésével egy időben magvalósuló szervizút megépítésével a térségben lévő vállalkozások megközelíthetősége is megoldódik - tette hozzá a kormánypárti politikus.
Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta:

a nettó 17,5 milliárdos beruházás központi költségvetési forrásból a Strabag Építőipari Zrt. kivitelezésében készül el 2023 októberére.

Érdekességként említette a szakember, hogy a komoly szakmai kihívást jelentő, 95 méter fesztávolságú közúti híd töltéseihez üveghabot is felhasználnak, ezt az eljárást először alkalmazzák.