Most alaposabban is körülnézhetünk egy eladó Makovecz-házban

Különleges belsőt mutat a Makovecz-ház
Vágólapra másolva!
A csodás és persze ritkaságnak számító, debreceni épületet kívülről, és néhány visszafogottabb fotón belülről is megcsodálhatjuk az Ingatlanbazár blogján. Egy új ingatlanhirdetés azonban még többet mutat a szépségből!
Vágólapra másolva!
Különleges belsőt mutat a Makovecz-ház Forrás: Ingatlanbazár

"Önt is lenyűgözik azok az egyedi, kreatív megoldások, amit a legkomolyabb építészek terveztek meg?
Fényárban úszó hatalmas ablakok által adott szabadságérzet minden vágya? Ne keressen tovább, mert megtalálta! - szól a hirdetés.

Eladó, Debrecen belvárosában, Makovecz Imre, a magyar organikus építészet megteremtője által tervezett, minden ízében különlegesnek mondható épület. Hogy miért is egyedi? Makovecz Imre, Kossuth és Ybl díjas magyar építész saját maga tervezte. Elképzelése szerint az épület kinézetét tekintve, olyannak kell lennie mintha a földből nőtt volna ki és a teteje az égből ereszkedett volna alá. Ezt valósította meg ebben a kiemelkedő építészeti alkotásban. A külsőleg Tischler tégla falazat mögött, egy impozáns, 4 szintet felölelő teret valósított meg. 191 négyzetméteren 5+2 szoba, 3 fürdőszoba, tároló, kamra és garázs kapott helyet.

Forrás: Ingatlanbazár

A ház kialakításának ötlete a társasági élet adta harmóniára alapszik. A pinceszinten rengeteg tárolási lehetőség adódik, nagy méretekkel, ezért munkavégzésre is tökéletes valamint borospince került megtervezésre, de pingpongozni, csocsózni és egyéb kikapcsolódási tevékenységekre is alkalmas. Itt helyezkedik el az egy állásos garázs is .A földszinten egy tágas étkező+ konyha +nappali, valamint egy fürdő+wc és egy szoba összesen több, mint 50 négyzetméteren kapott helyet. A tetőtérben 3 szoba,1 fürdőszoba, tágas gardrób található.1 db galéria lett kiépítve. Az ingatlan egyediségére, egy szép fa, mely összeköti "a Földet az Éggel". A fűtésről padlófűtés gondoskodik, a nyári meleget pedig klímaberendezés teszi elviselhetővé. Mindezek harmóniáját egy 11,5 négyzetméteres terasz és csodás növényekkel díszített kert teszi még hangulatosabbá. [...]"

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!