Varga Mihály: Jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentését hajtjuk végre

VARGA Mihály
Budapest, 2021. december 14. Varga Mihály pénzügyminiszter a CER Cargo Holding SE, az RZDL Europe Kft. és a Rail Cargo Hungary Zrt. közös vasúti áruszállításra specializálódott vállalat létrehozásáról szóló szándéknyilatkozat aláírásán Budapesten a Pénzügyminisztériumban 2021. december 14-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentését hajtják végre 1500 milliárd forint értékben – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalán.
Vágólapra másolva!

A családi adóvisszatérítéssel a gyermeket nevelő szülők 600 milliárd forint befizetett adót kapnak vissza. A 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.

A pénzügyminiszter videója:

17-ről 13 százalékra csökkentik a munka közterhét: megszüntetik a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást. 2,5 százalékkal mérséklik a szociális hozzájárulási adót.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezekkel az intézkedésekkel 600 milliárd forinttal több marad a cégeknél.

A kisvállalati adó kulcsát 11-ről 10 százalékra csökkentik. Ez a döntés 10 milliárd forintot hagy az érintett vállalkozásoknál. Meghosszabbítják a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét. Ez 150 milliárd forintos megtakarítást jelent – részletezte.