Joe Biden miatt a történelem legdrágább hálaadása lesz Amerikában az idei

pulyka, Tökéletes ételfotók bizarr alapanyagokkal
Festive celebration roasted turkey with gravy for Thanksgiving or Christmas
Vágólapra másolva!
A New York Times szerint az idei lehet a történelem legdrágább hálaadása. Joe Biden demokrata elnök alatt az Egyesült Államokban elszabadult az infláció, ennek köszönhető az, hogy az ünnep 1621-es fennállása óta egy tradicionális hálaadási vacsora majdnem minden összetevője rekordmagas áron lesz elérhető a boltokban.
Vágólapra másolva!

A lapnak nyilatkozó Trey Malone, a Michigan State University közgazdásza szerint minden bizonnyal sok olyan család lesz az Egyesült Államokban, amely idén nem lesz képes megvásárolni az ünnepi vacsorához szükséges hozzávalókat az óriási infláció miatt. Biden elhibázott intézkedései odáig vezettek, hogy a dolgozó emberek és családjaik járnak ismét rosszul.

A Times szerint számos élelmiszer ára növekedett jelentősen azóta, hogy Donald Trump republikánus elnököt Joe Biden váltotta.

A hagyományos hálaadási vacsorához használt hozzávalók közül a fahéj ára 2 dollárral emelkedett, míg az édesburgonya ára az egyik kereskedő szerint már 38-39 éve nem volt ennyire magasan. A pulyka szintén rengeteget drágult, hiszen csak az elmúlt hónapban 20 százalékkal kellett többet fizetni érte, mint korábban.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az áremelkedésnek pedig még nincs vége. Egy elemző szerint a pulyka ára az év végére a korábbi rekordot is meg fogja haladni.

A Times szerint a pulyka árának emelkedésének hátterében a kukorica drágulása állhat, amivel a pulykákat tápolják. A pulyka ára 2020 óta közel duplájára emelkedett a lap beszámolója szerint. Az élelmiszerárak emelkedésén túl szintén komoly problémákat okoz, hogy a koronavírus-járvány miatt akadozik az ellátási lánc is, emiatt pedig több termékből hiány van a boltok polcain.

Kiemelik, hogy Ázsia és Amerika között 73 nappal nőtt meg a szállítás. De nemcsak időben, hanem árban is komoly változás ment végbe. 2020-ban, Trump elnöksége alatt egy Ázsiából Amerikába szállított konténer 3800 dollárba került, 2021 októberében viszont már elképesztő összegbe, 17 ezer dollárba.