Ismét börtönbe kerülhet a Samsung örököse

Samsung, logó
The logo of Samsung Electronics is seen on a glass door at the company's Seocho building in Seoul on October 31, 2017. - South Korean tech giant Samsung Electronics logged a record profit of 11.2 trillion won -- 10.0 billion USD -- in the July to September period, it said on October 31, its best for any quarter. (Photo by JUNG Yeon-Je / AFP)
Vágólapra másolva!
A Reuterrs értesülései szerint kérvényezték Jay Y. Lee, a Samsung örökösének letartóztatását, aki még 2015-ben követhetett el több bűncselekményt annak érdekében, hogy bebiztosítsa későbbi pozícióját a Samsung vezetőjeként.
Vágólapra másolva!

Jay Y. Lee már korábban is volt börtönben Dél-Koreában, 2018 februárjában engedték ki, azonban úgy tűnik a Samsung vezetője ismét a rácsok mögé kerülhet csalás és vesztegetés vádjával egy 2015-ös összeolvadási üzlet miatt.

Illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A vádak szerint Lee megvesztegette az egyik cégcsoport fejét, aki ezért cserébe támogatta őt, hogy Lee később a Samsung élére kerülhessen. Mindemellett Lee az ügyészség szerint a Sasmung részvényeinek az árfolyamát is befolyásolhatta.

Szintén régóta folyik vizsgálat a Samsing Biologics ellen, amely piaci értéke a vádak szerint 2015-ben mesterségesen lett feltornászva 3,7 milliárd dollárral.

A Samsung kérvényezte, hogy a kialakult helyzetet egy független bizottság is vizsgálja meg, a vállalat pedig nem kívánt reagálni a Reuters megkeresésére.