A Sony majdnem az összes premiert a jövő évre teszi át

mozijegy, színházjegy illusztráció
Vágólapra másolva!
A Sony nemrég bejelentette, hogy több, az idei évre várt premierjüket a jövő évre teszi át a koronavírus-járvány miatt. Ennek alapján már biztosan nem kerül mozikba 2020-ban az új Szellemirtók film, de a nagysikerű videojáték adaptáció, az Uncharted sem.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Sony egyes filmek premierjét 2021-re tette át, de kivétel a Marvel univerzumba tartozó Pókember: Idegenben című alkotás, amely a stúdió legnagyobb idei dobásának számít az Uncharted mellett. Elmarad szintén a Jared Leto által fémjelzett Morbius és a Szellemirtók legfrissebb adaptációja.

Ez a drasztikus változtatás azt jelzi, hogy a Sonynál arra számítanak a járvány el fog tartani nyár végéig.

A többi nagy stúdió ennél némiképp óvatosabban járt el. A Warner Bros a Wonder Woman 1984 premierjét az eredeti június 5-i dátumról augusztus 14-re tette át, a Disney pedig a Mulan bemutatóját tolta odébb, azonban ennek még nincs meg az új dátuma.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Szintén módosították a James Bond sorozat következő epizódjának a bemutatóját, a jelenlegi állás szerint novemberben tekinthetik majd meg a nézők.

A most kialakult helyzetre sok stúdió úgy próbál meg reagálni, hogy online mutatja be filmjeit. Az amerikai filmipar jelenleg 15 milliárd dolláros veszteséggel számol, a globális jegybevétel már most 5 milliárddal elmarad a várakozásoktól, Kínában például 50 százalékos volt a visszaesés.

A Universal nemrég bejelentette, hogy három olyan filmjük is felkerül saját streaming platformjukra, amelyek még csak most kerülnének a mozikba. Az április 10-én megjelenő Trolls: World Tour pedig a mozik mellett az interneten is elérhető lesz.