Az uniós agrártámogatásokat továbbra is előlegként kaphatják meg a gazdák

Érd, Elvira major.
Cseresznye és meggyszüret a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Kísérleti Telepén. A képen: Dr. Feldman Zsolt
2016.06.07.
Érd, Elvira major. Cseresznye és meggyszüret a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Kísérleti Telepén. A képen: Dr. Feldman Zsolt 2016.06.07.
Vágólapra másolva!
Számos magyar javaslatot terjesztettek elő az agrárminiszterek szerdai videokonferenciáján, amelyek lehetővé teszik az agrártámogatások előleg formában történő folyósítását – mondta Feldman Zsolt, az agrártárca mezőgazdaságért felelős államtitkára a konferenciát követően.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár kiemelte, hogy az előlegek kifizetésének számos ellenőrzési feltétele van, meg kell találni a módot arra, hogy ezeket a járványhelyzetben is el lehessen végezni. Erre vonatkoztak a magyar javaslatok.

Feldman Zsolt, az agrártárca mezőgazdaságért felelős államtitkára. Fotó: Polyák Attila - Origo

A termelők biztonságát szolgálja az előlegek kifizetésének lehetővé tétele, hiszen csaknem évi 800 milliárd forintot tesznek ki ezek az összegek.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a legfontosabb feladat a lakosság élelmiszer-ellátásának biztosítása, ami megtörtént. Ugyancsak fontos a szállítmányozás fenntartása, amire meghozták a szükséges döntéseket európai szinten is, ezt a helyzetet szintén áttekintették az uniós agrárminiszterek – közölte Feldman Zsolt.