Fontos bejelentések a Moltól a koronavírussal kapcsolatban

Mol, benzinkút
Budapest, 2017. március 23. Üzemanyagárakat jelző totemoszlop a Mol töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Mol-csoport továbbra is biztosítja a régió és Magyarország energia- és üzemanyag-ellátását. A vállalatcsoport üzleti folyamatai a termelés, a gyártás, áruszállítás és az üzemanyag-kiszolgálás továbbra is változatlanul működnek, a lakosság üzemanyag-ellátása is zavartalan. Emellett a járvánnyal összefüggésben számos intézkedést léptettek életbe benzinkútjaikon.
Vágólapra másolva!

A Mol Origónak elküldött közleménye kiemeli, hogy a töltőállomások zavartalanul működnek. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében számos intézkedést hoztak mind a hazai, mind pedig a regionális töltőállomás-hálózatban.

- szögezi le Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Ami a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket illeti:

a shopokon belül legalább óránként (csúcsidőben pedig még ennél is gyakrabban) fertőtlenítik a mosdókat és a gasztro területet, így a pultot, a székeket és az asztalokat is.

A mosdókban mindig van elegendő fertőtlenítő szappan, és vásárlóikat is arra ösztönzik, hogy a korábbinál sokkal gyakrabban mossanak kezet, éppen ebből kifolyólag a mosdók használata jelenleg díjtalan.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

A töltőpisztolyokat szintén rendszeresen tisztítják, fertőtlenítik, ezzel is elkerülve a vírus terjedését.

Sőt, több száz töltőállomásukon egyszer használatos kesztyűket is kihelyeztek, így vásárlóik azokat is bátran használhatják.

Ami a Fresh Corner üzleteiket illeti,

jelenleg vásárlóikat csak papírpohárban árusított kávéval szolgálják ki, a csészéket és a saját bögrés kiszolgálást a még magasabb higiéniai körülmények biztosítása érdekében jelenleg szüneteltetik.

Üzleteikben jelenleg csak előrecsomagolt pékárukat árusítanak.

Az LCD kijelzőkön pedig folyamatosan edukatív tartalmakat osztanak meg, pl. tippeket a vírusfertőzés megelőzésére útközben, de arra is felhívják a vásárlóik figyelmét, hogy tartsanak egyméteres távolságot egymás között, csúcsidőben pedig előfordulhat a kinti várakoztatás is.